Koronaohjeistus

Easymoven ajantasainen ja päivittyvä koronaohjeistus.

KORONA-OHJEISTUSTA PÄIVITETTY 15.1.2021:
Oulun kaupunki ja Kempeleen kunta ovat antaneet uusia suosituksia koronan suhteen (26.11.) ja lisäksi Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi leviämisvaiheen suosituksista Pohjois-Pohjanmaalla (29.11.2020). Näitä suosituksia myös Easymove vastuullisena, yksityisenä toimijana tulee noudattamaan:

Pohjois-Pohjanmaa on siirtynyt leviämisvaiheeseen ja tästä syystä on annettu lisää ohjeistuksia ja suosituksia koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi.

Yksityisenä toimijana muodostamme linjauksemme yleisistä suosituksista, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten suosituksista sekä alueen liikuntakeskusten yhteisistä toimintalinjauksista.

Kuntosalimme sijaitsee Kempeleessä, jossa tartuntoja on reilusti vähemmän kuin Oulussa. Lisäksi kuntosaleilla, joissa turvavälien pitäminen on mahdollistunut, ei ole havaittu koronaviruksen leviämistä. Tämän vuoksi, Easymove pitää kuntosalinsa auki.


RYHMÄLIIKUNTA

Noudatamme ryhmäliikuntaa koskevaa ohjeistusta:

"18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena."


Valitettavasti tämä tarkoittaa sitä, että Easymoven ryhmäliikuntatunnit ovat tauolla 1.2.2021 asti.


Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä teillä jäsenillä on käytössänne Jäsenten Videokirjasto, josta löytyy niin ryhmäliikuntatunteja kuin personal trainereiden ohjaamia treenituokioita. (Linkki toimii vain kun olet kirjautunut sisään järjestelmäämme)


Tämän lisäksi tulemme kuvaamaan teille etä-livetunteja - kuten keväälläkin. Etä-livetunnit ilmestyvät ryhmäliikunnan kalenteriin sitä mukaa, kun saamme niitä suunniteltua ja järjestettyä ohjaajien kanssa yhteistyössä. Etä-livetunneille ei tarvitse varata paikkaa, riittää että ilmestyt oikealle nettisivulle eli Live VIdeokirjastoon, kun tunti alkaa. (Linkki toimii vain kun olet kirjautunut sisään järjestelmäämme)

Jokaisen etä-livetunnin kohdalla lukee, miltä nettisivulta tunti löytyy.

Organisoimme ensi viikolla myös ryhmäliikuntavälineiden lainaamista teille jäsenille. Tiedotamme tästä myöhemmin lisää.


EI ANNETA KORONAN LANNISTAA

Koronan leviäminen ja sen vaikutus teille jäsenille tarjoamiin palveluihimme harmittaa meitä valtavasti. Olemme ylpeitä siitä, että te jäsenet olette todella fiksusti noudattaneet treenatessanne hyvää hygieniaa ja turvavälejä. Kuntosalillamme ei ole ollut yhtäkään koronatartuntaa koko koronapandemian aikana. Kiitos siis teille jäsenille vastuullisesta treenaamisesta ja kiitos myös meidän Easymoven kovalle panostukselle hygienian ja siisteyden osalta.

Nyt on tärkeää puhaltaa yhtä hienosti yhteen hiileen kuin tähänkin asti ja pitää samalla omasta hyvinvoinnista ja kunnosta huolta. Tähän tarjoamme teille avuksi tilavan ja hyvin ilmastoidun kuntosalimme, joka on auki jokaisena päivänä klo 05-24 välillä. Kuntosalillamme on vaivatonta pitää turvavälit, etenkin ilta-aikojen ulkopuolella on rauhallista. Lisäksi käytössänne ovat sekä etäjumpat että etätreenit.


Toivomme mitä vilpittömimmin, että porhallatte kanssamme tämän poikkeusajan yli. Me tarvitsemme teitä olemassaoloomme ja haluamme pystyä liikuttamaan ja tuottamaan elämyksiä teille jatkossakin.


Zemppiä meille kaikille! Vedetään kunnialla tämä rajoitusaika ja jatketaan siitä sitten toivon mukaan joulun ajan ryhmäliikuntatunneilla paikan päällä.


KASVOMASKIN KÄYTTÖ
”Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille 15 vuotta täyttäneille kaikissa sisäliikunta- ja harrastetiloissa 26.11.2020–1.2.2021. Maskisuositus ei koske liikuntasuoritusta. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.
Asiakkaiden tulee hankkia kasvomaskinsa itse. Maskin tulee olla puettuna saavuttaessa sisäliikunta- ja harrastetiloihin. Maskia tulee käyttää liikuntatilojen lisäksi aulatiloissa, saapumis- ja kokoontumistiloissa, pukuhuoneissa, katsomoissa ja muissa vastaavissa tiloissa.” (Kempeleen kunta, 26.11.2020)


Toivomme jokaisen asiakkaamme käyttävän maskia toimipisteissämme (asiakaspalvelun, hoitohuoneiden, odotusaulan ja pukuhuoneiden tilat). Liikuntasuorituksissa kuntosalin puolella maskisuositusta ei ole. Myös henkilökuntamme käyttää maskia tai visiiriä.
Kasvomaskeja voi myös ostaa asiakaspalvelustamme 1€ / kpl.

Uudet suositukset ovat voimassa 1.2.2021 asti.


Epidemian torjunnassa on tärkeää huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä. Näihin seikkoihin olemmekin paneutuneet keväästä lähtien toimipisteissämme ja palveluissamme.

Noudattamalla THL:n ja oman alueensa ohjeistusta voi kuntosalin, fysioterapian ja hieronnan palveluita käyttää hyvin nyt ja jatkossakin.

Pidäthän siis huolta kunnostasi ja hyvinvoinnistasi; treenaaminen ja itsensä kuntouttaminen on tärkeää myös poikkeuksellisina aikoina!

 • Treenaaminen kehittää ja ylläpitää kuntoasi. Yleiskunnon kehittäminen ja ylläpitäminen on tärkeää hyvinvointisi kannalta. Myös sairauksia vastaan taisteleminen on helpompaa, kun kunto on hyvä.
 • Treenaaminen tekee hyvää myös mielelle; se vapauttaa hyvän olon hormoneja, parantaa keskittymistä ja muistia sekä antaa energiaa.
 • Koronan vuoksi ei kannata myöskään jäädä yksin kipujensa ja jumiensa kanssa, vaan voit turvallisin mielin tulla fysioterapiaan, naprapatiaan ja hierontaan. Jokainen kuntoutuspuolen työntekijämme käyttää kaikissa asiakastilanteissa maskia.


Toimipisteitämme siivotaan edelleen tehostetusti. Teethän sinäkin oman osuutesi asioidessasi meillä:

 • Kuntosalilla puhdista suihkeella ja käsipaperilla käyttämäsi laitteet ja välineet.
 • Palauta myös välineet omille paikoilleen.
 • Pese tai desinfioi kätesi ennen ja jälkeen käyntisi.
 • Pidä turvaväli muihin asiakkaisiin.
 • Minimoithan pukuhuoneiden käyttöä omalla kohdallasi.
 • Kuntosalilla suurimmat ruuhka-ajat ovat arkisin klo 17-20 välillä. Mikäli haluat ja pystyt välttämään ruuhkia, valittavanasi on myös muita treeniaikoja vuoden jokaisena päivänä klo 05-24 välillä.


Myös ryhmäliikuntatunneilla panostamme huolelliseen hygieniaan ja turvaväleihin:

 • Tuntien vaihtovälejä on pidennetty ruuhkien välttämiseksi.
 • Saleista löytyy puhdistussuihkeita ja käsipaperia sekä käsidesiä käsien ja välineiden puhdistamiseen.
 • Tuntien osallistujakapasiteettia on supistettu niin, että turvavälejä on vaivatonta noudattaa.


Olemme varustaneet toimipisteemme kymmenillä käsidesipisteillä. Lisäksi kuntosalilta ja ryhmäliikuntasaleista löytyy kymmeniä puhdistussuihkeita ja käsipaperia.


Tarjoamme asiakkaidemme käyttöön käsien ja laitteiden puhdistusvälineitä, mutta tärkeintä taudin ehkäisemisessä on olla koskettelematta kasvoja likaisilla käsillä ja muistaa pitää turvavälit.


Ohjeistuksemme on koostettu THL:n, Sairaanhoitopiirin, Oulun kaupungin ja Kempeleen kunnan ohjeistuksista ja suosituksista.

Kiitos, kun noudatatte ohjeistuksia ja hyvää hygieniaa! Jatketaan samaan malliin.


Maskin käyttö

Sairaanhoitopiiri on antanut vahvan suosituksen kaikille kuntoutuspuolen asiakkaille kasvomaskin käyttämisestä fysioterapiassa, hieronnassa ja naprapatiassa asioidessa.


Huomioittehan maskien käyttämisessä oikeaoppisen ohjeistuksen. (lähde THL)

Myymme kasvomaskeja asiakaspalvelussamme hintaan 1€ / kappale.