Koronaohjeistus

Easymoven ajantasainen ja päivittyvä koronaohjeistus.
Kuten Oulun yliopistollisen sairaalan teettämästä tartunnanlähde-kaaviosta voi havaita, koronan tarttuminen harrastuspaikoista on todella vähäistä ja kuntosalien osuus tartunnan lähteenä on vielä minimaalisempi.

KORONA-OHJEISTUS 3.3.2021:

Pohjois-Pohjanmaan alueen päätökset ja suositukset 3 viikon lock downin ajalle 8.-28.3.2021 on nyt annettu.
Kuntosaliamme ei suljeta, sillä yksikään kolmesta vaaditusta edellytyksestä väliaikaiselle sulkemiselle ei täyty alueellamme:

 1. Todennetut tartunnat ovat 50/100 000 asukasta. Ei täyty.
 2. Tautiryppäät, joiden tartuntaketjuja ei voida jäljittää ja jotka asiantuntijat arvioivat merkittäväksi riskiksi. Ei täyty.
 3. Tartuntojen määrän arvioidaan johtavan sairaala- ja tehohoidon tarpeen merkittävään lisääntymiseen, hoidon olennaiseen vaarantumiseen tai hoidon ylikuormittumiseen. Ei täyty.


Tiedotustilaisuudessa todettiin, että tilanne koronan suhteen on Pohjois-Pohjanmaan alueella rauhallinen ja hallinnassa. Tämä on erittäin hyvä uutinen.

Joitain rajoituksia ja suosituksia kuitenkin tiukennetaan lock downin ajaksi ja tässä ne, jotka vaikuttavat Easymoven toimintaan:

 1. Kokoontumisrajoitus pienennetään 6 henkilöön.
  1. Personal training -pienryhmämme kokoontuvat 8.3.-5.4. välisen ajan max. 6 osallistujan (+ohjaaja) kesken.
  2. Ryhmäliikuntatuntimme kapasiteetteja pienennetään. Rajaamme osallistujamäärän 6 henkilöön (+ ohjaaja) 8.3.-5.4. väliseksi ajaksi.
  3. Kannustamme kaikkia kuntosalimme jäseniä hyödyntämään todella kattavia ja monipuolisia etäjumppiamme kotoa käsin. Etätuntien määrää on lisätty entisestään tästä syystä.
  4. Tuomme täysin UUTENA palveluna kuntosalimme jäsenille Personal trainereidemme järjestämän nettivalmennuksen! Valmennus on täysin ILMAINEN jokaiselle jäsenellemme ja se järjestetään 2 kertaa viikossa 8.3.-5.4. välisen ajan. Ohjattuihin treeneihin pääset mukaan Jäsenten Videokirjaston kautta etänä tiistaisin klo 18 ja torstaisin klo 17.


 1. Yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen sisätilojen on huolehdittava siitä, että:
  1. Asiakkailla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen.
  2. Asiakkaille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet.
  3. Tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään.

Nämä kaikki kolme kohtaa toteutuvat jo kaikissa toimipisteissämme. Olemme erittäin valveutuneita asiakkaidemme turvallisuuteen ja hygieniaan liittyvissä asioissa ja oletamme samaa vastuunottoa myös kaikilta asiakkailtamme.VANHEMMAT TIEDOTUKSEMME JA OHJEISTUKSEMME SIITÄ, MITEN KORONASUOSITUKSET TOTEUTUVAT TILOISSAMME JA MITEN KORONA VAIKUTTAA TOIMINTAAMME:
Yksityisenä toimijana muodostamme linjauksemme yleisistä suosituksista, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten suosituksista sekä alueen liikuntakeskusten yhteisistä toimintalinjauksista.

Kuntosalimme sijaitsee Kempeleessä, jossa tartuntoja on reilusti vähemmän kuin Oulussa. Lisäksi kuntosaleilla, joissa turvavälien pitäminen on mahdollistunut, ei ole havaittu koronaviruksen leviämistä. Tämän vuoksi, Easymove on pitänyt kuntosalinsa auki koronapandemian ajan.


RYHMÄLIIKUNTA:

Toteutamme ryhmäliikuntaa kulloinkin vallitsevia aikoja ja suosituksia mukaillen.

Paikan päällä tapahtuvan ryhmäliikunnan lisäksi tarjoamme jäsenillemme monipuolisia etäjumppia ja etätreenejä.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä teillä jäsenillä on käytössänne Jäsenten Videokirjasto, josta löytyy niin ryhmäliikuntatunteja kuin personal trainereiden ohjaamia treenituokioita. (Linkki toimii vain kun olet kirjautunut sisään järjestelmäämme)EI ANNETA KORONAN LANNISTAA!

Koronan leviäminen ja sen vaikutus teille jäsenille tarjoamiin palveluihimme harmittaa meitä valtavasti. Olemme ylpeitä siitä, että te jäsenet olette todella fiksusti noudattaneet treenatessanne hyvää hygieniaa ja turvavälejä. Kuntosalillamme ei ole ollut yhtäkään koronatartuntaa koko koronapandemian aikana. Kiitos siis teille jäsenille vastuullisesta treenaamisesta ja kiitos myös meidän Easymoven kovalle panostukselle hygienian ja siisteyden osalta.

Nyt on tärkeää puhaltaa yhtä hienosti yhteen hiileen kuin tähänkin asti ja pitää samalla omasta hyvinvoinnista ja kunnosta huolta. Tähän tarjoamme teille avuksi tilavan ja hyvin ilmastoidun kuntosalimme, joka on auki jokaisena päivänä klo 05-24 välillä. Kuntosalillamme on vaivatonta pitää turvavälit, etenkin ilta-aikojen ulkopuolella on rauhallista. Lisäksi käytössänne ovat sekä etäjumpat että etätreenit.


Toivomme mitä vilpittömimmin, että porhallatte kanssamme tämän poikkeusajan yli. Me tarvitsemme teitä olemassaoloomme ja haluamme pystyä liikuttamaan ja tuottamaan elämyksiä teille jatkossakin.


Zemppiä meille kaikille! Vedetään kunnialla tämä rajoitusaika ja jatketaan siitä sitten toivon mukaan joulun ajan ryhmäliikuntatunneilla paikan päällä.


KASVOMASKIN KÄYTTÖ:
”Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille 15 vuotta täyttäneille kaikissa sisäliikunta- ja harrastetiloissa 26.11.2020–1.2.2021. Maskisuositus ei koske liikuntasuoritusta. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.
Asiakkaiden tulee hankkia kasvomaskinsa itse. Maskin tulee olla puettuna saavuttaessa sisäliikunta- ja harrastetiloihin. Maskia tulee käyttää liikuntatilojen lisäksi aulatiloissa, saapumis- ja kokoontumistiloissa, pukuhuoneissa, katsomoissa ja muissa vastaavissa tiloissa.” (Kempeleen kunta, 26.11.2020)


Toivomme jokaisen asiakkaamme käyttävän maskia toimipisteissämme (asiakaspalvelun, hoitohuoneiden, odotusaulan ja pukuhuoneiden tilat). Liikuntasuorituksissa kuntosalin puolella maskisuositusta ei ole. Myös henkilökuntamme käyttää maskia tai visiiriä.
Kasvomaskeja voi myös ostaa asiakaspalvelustamme 1€ / kpl.


Epidemian torjunnassa on tärkeää huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä. Näihin seikkoihin olemmekin paneutuneet keväästä lähtien toimipisteissämme ja palveluissamme.

Noudattamalla THL:n ja oman alueensa ohjeistusta voi kuntosalin, fysioterapian ja hieronnan palveluita käyttää hyvin nyt ja jatkossakin.

Pidäthän siis huolta kunnostasi ja hyvinvoinnistasi; treenaaminen ja itsensä kuntouttaminen on tärkeää myös poikkeuksellisina aikoina!

 • Treenaaminen kehittää ja ylläpitää kuntoasi. Yleiskunnon kehittäminen ja ylläpitäminen on tärkeää hyvinvointisi kannalta. Myös sairauksia vastaan taisteleminen on helpompaa, kun kunto on hyvä.
 • Treenaaminen tekee hyvää myös mielelle; se vapauttaa hyvän olon hormoneja, parantaa keskittymistä ja muistia sekä antaa energiaa.
 • Koronan vuoksi ei kannata myöskään jäädä yksin kipujensa ja jumiensa kanssa, vaan voit turvallisin mielin tulla fysioterapiaan, naprapatiaan ja hierontaan. Jokainen kuntoutuspuolen työntekijämme käyttää kaikissa asiakastilanteissa maskia.


Toimipisteitämme siivotaan edelleen tehostetusti. Teethän sinäkin oman osuutesi asioidessasi meillä:

 • Kuntosalilla puhdista suihkeella ja käsipaperilla käyttämäsi laitteet ja välineet.
 • Palauta myös välineet omille paikoilleen.
 • Pese tai desinfioi kätesi ennen ja jälkeen käyntisi.
 • Pidä turvaväli muihin asiakkaisiin.
 • Minimoithan pukuhuoneiden käyttöä omalla kohdallasi.
 • Kuntosalilla suurimmat ruuhka-ajat ovat arkisin klo 17-20 välillä. Mikäli haluat ja pystyt välttämään ruuhkia, valittavanasi on myös muita treeniaikoja vuoden jokaisena päivänä klo 05-24 välillä.


Myös ryhmäliikuntatunneilla panostamme huolelliseen hygieniaan ja turvaväleihin:

 • Tuntien vaihtovälejä on pidennetty ruuhkien välttämiseksi.
 • Saleista löytyy puhdistussuihkeita ja käsipaperia sekä käsidesiä käsien ja välineiden puhdistamiseen.
 • Tuntien osallistujakapasiteettia on supistettu niin, että turvavälejä on vaivatonta noudattaa.


Olemme varustaneet toimipisteemme kymmenillä käsidesipisteillä. Lisäksi kuntosalilta ja ryhmäliikuntasaleista löytyy kymmeniä puhdistussuihkeita ja käsipaperia.


Tarjoamme asiakkaidemme käyttöön käsien ja laitteiden puhdistusvälineitä, mutta tärkeintä taudin ehkäisemisessä on olla koskettelematta kasvoja likaisilla käsillä ja muistaa pitää turvavälit.


Ohjeistuksemme on koostettu THL:n, Sairaanhoitopiirin, Oulun kaupungin ja Kempeleen kunnan ohjeistuksista ja suosituksista.

Kiitos, kun noudatatte ohjeistuksia ja hyvää hygieniaa! Jatketaan samaan malliin.