Easymoven koronaohjeistus | Easymove

Koronaohjeistus

Easymoven ajantasainen ja päivittyvä koronaohjeistus.
Kuten Oulun yliopistollisen sairaalan teettämästä tartunnanlähde-kaaviosta voi havaita, koronan tarttuminen harrastuspaikoista on todella vähäistä ja kuntosalien osuus tartunnan lähteenä on vielä minimaalisempi.

KORONA-OHJEISTUS VÄLILLE 7.-31.12.2021:


Easymoven suunnitelma lähikontaktin aiheuttaman koronatartunnan riskin ehkäisemiseksi

”Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on määränyt, että 7.12.2021 alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.” Avi


Ohessa on Easymoven suunnitelma koronaturvallisesta toiminnasta kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla. Suunnitelmalla parannetaan Easymoven asiakkaiden terveysturvallisuutta.

 1. Yleinen hygieniaohjeistus
Tiedotamme asiakkaitamme Easymoven tiloissa hygieniaohjeistuksilla. Ohjeistukset ovat näkyvillä paikoilla kuntosalilla ja ryhmäliikuntatiloissa sekä pukuhuoneissa.


 1. Käsien desinfiointi
Asiakkailla on mahdollisuus käsien pesuun pukuhuoneissa sekä käsien desinfiointiin usealla kuntosalilta löytyvällä käsidesipisteellä.


 1. Pintojen puhdistaminen
Kuntosali- ja ryhmäliikuntatiloissa on puhdistussuihkeita ja puhdistusliinoja, joilla asiakkaat voivat puhdistaa käyttämänsä välineet ja laitteet ennen ja jälkeen oman käyttönsä.


 1. Osallistujamäärän rajaaminen kuntosalilla
Kuntosalimme on 1500 neliön kokoinen. Tilaan mahtuu reilusti yli 100 asiakasta yhtä aikaa niin, että 2 metrin turvavälin pitäminen onnistuu vielä helposti. Mikäli kuntosalin kävijämäärä lähestyisi tiettynä aikana 100 asiakkaan rajaa, tulemme tällöin rajaamaan asiakasmäärää. Tämä skenaario ei kuitenkaan ole todennäköinen.


 1. Osallistujamäärän rajaaminen virtuaalitunneilla
Spinning-salissa saa treenata yhtä aikaa 5 ihmistä, kun kyseessä on oma vapaa treeni tai virtuaalitunti. Ohjatulle live Spinning-tunnille rajoitetaan osallistujamäärää normaalia pienemmäksi.
Pienessä virtuaalisalissa saa treenata vain oman seurueensa kanssa (max 3 hlö).


 1. Osallistujamäärän rajaaminen ohjatuilla live ryhmäliikuntatunneilla
Rajoitamme ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärää, jotta pystymme varmistamaan jokaiselle ryhmäliikkujalle vähintään 2 metrin turvavälin.


 1. Turvavälien pidentäminen
Kuntosalillamme toteutuu 2 metrin turvaväli. Turvavälin toteutumiseksi olemme järjestäneet kuntosalilaitteet etäämmälle toisistaan.
Ohjeistamme asiakkaitamme pitämään turvavälin myös ovista ja porteista kulkiessa, pukuhuoneissa sekä ryhmäliikuntatunneille mennessä ja sieltä poistuessa.


 1. Maskien käytön edellyttäminen sisätiloissa
Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille 15 vuotta täyttäneille kaikissa sisäliikunta- ja harrastetiloissa. Maskisuositus ei koske liikuntasuoritusta. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää.
Asiakkaiden tulee hankkia kasvomaskinsa itse. Maskin tulee olla puettuna saavuttaessa sisäliikunta- ja harrastetiloihin. Toivomme jokaisen asiakkaamme käyttävän maskia toimipisteissämme (asiakaspalvelun, hoitohuoneiden, odotusaulan ja pukuhuoneiden tilat). Liikuntasuorituksissa ryhmäliikuntatunneilla ja kuntosalin puolella maskisuositusta ei ole. Myös henkilökuntamme käyttää maskia tai visiiriä.
Kasvomaskeja voi myös ostaa asiakaspalvelustamme 1€ / kpl.


 1. Pukuhuoneiden käyttö
Kehotamme asiakkaitamme välttämään pukuhuoneen käyttöä koronarajoituksen ajan ja ottamaan ulkovaatteet mukaan ryhmäliikuntatunnille. Pukuhuoneiden käyttö on kuitenkin sallittua ohjeita noudattamalla. Pukuhuoneiden ovista löytyvät pukuhuonetilojen käyttöä koskevat ohjeistukset.VANHEMMAT TIEDOTUKSEMME JA OHJEISTUKSEMME SIITÄ, MITEN KORONASUOSITUKSET TOTEUTUVAT TILOISSAMME JA MITEN KORONA VAIKUTTAA TOIMINTAAMME:
Yksityisenä toimijana muodostamme linjauksemme yleisistä suosituksista, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten suosituksista sekä alueen liikuntakeskusten yhteisistä toimintalinjauksista.


RYHMÄLIIKUNTA:

Toteutamme ryhmäliikuntaa kulloinkin vallitsevia aikoja ja suosituksia mukaillen.

Paikan päällä tapahtuvan ryhmäliikunnan lisäksi tarjoamme jäsenillemme monipuolisia etäjumppia ja etätreenejä.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä teillä jäsenillä on käytössänne Jäsenten Videokirjasto, josta löytyy niin ryhmäliikuntatunteja kuin personal trainereiden ohjaamia treenituokioita. (Linkki toimii vain kun olet kirjautunut sisään järjestelmäämme)EI ANNETA KORONAN LANNISTAA!

Koronan leviäminen ja sen vaikutus teille jäsenille tarjoamiin palveluihimme harmittaa meitä valtavasti. Olemme ylpeitä siitä, että te jäsenet olette todella fiksusti noudattaneet treenatessanne hyvää hygieniaa ja turvavälejä. Kuntosalillamme ei ole ollut yhtäkään koronatartuntaa koko koronapandemian aikana. Kiitos siis teille jäsenille vastuullisesta treenaamisesta ja kiitos myös meidän Easymoven kovalle panostukselle hygienian ja siisteyden osalta.

Nyt on tärkeää puhaltaa yhtä hienosti yhteen hiileen kuin tähänkin asti ja pitää samalla omasta hyvinvoinnista ja kunnosta huolta. Tähän tarjoamme teille avuksi tilavan ja hyvin ilmastoidun kuntosalimme, joka on auki jokaisena päivänä klo 05-24 välillä. Kuntosalillamme on vaivatonta pitää turvavälit, etenkin ilta-aikojen ulkopuolella on rauhallista. Lisäksi käytössänne ovat sekä etäjumpat että etätreenit.


Toivomme mitä vilpittömimmin, että porhallatte kanssamme tämän poikkeusajan yli. Me tarvitsemme teitä olemassaoloomme ja haluamme pystyä liikuttamaan ja tuottamaan elämyksiä teille jatkossakin.Epidemian torjunnassa on tärkeää huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä. Näihin seikkoihin olemmekin paneutuneet keväästä lähtien toimipisteissämme ja palveluissamme.

Noudattamalla THL:n ja oman alueensa ohjeistusta voi kuntosalin, fysioterapian ja hieronnan palveluita käyttää hyvin nyt ja jatkossakin.

Pidäthän siis huolta kunnostasi ja hyvinvoinnistasi; treenaaminen ja itsensä kuntouttaminen on tärkeää myös poikkeuksellisina aikoina!

 • Treenaaminen kehittää ja ylläpitää kuntoasi. Yleiskunnon kehittäminen ja ylläpitäminen on tärkeää hyvinvointisi kannalta. Myös sairauksia vastaan taisteleminen on helpompaa, kun kunto on hyvä.
 • Treenaaminen tekee hyvää myös mielelle; se vapauttaa hyvän olon hormoneja, parantaa keskittymistä ja muistia sekä antaa energiaa.
 • Koronan vuoksi ei kannata myöskään jäädä yksin kipujensa ja jumiensa kanssa, vaan voit turvallisin mielin tulla fysioterapiaan, naprapatiaan ja hierontaan. Jokainen kuntoutuspuolen työntekijämme käyttää kaikissa asiakastilanteissa maskia.


Toimipisteitämme siivotaan edelleen tehostetusti. Teethän sinäkin oman osuutesi asioidessasi meillä:

 • Kuntosalilla puhdista suihkeella ja käsipaperilla käyttämäsi laitteet ja välineet.
 • Palauta myös välineet omille paikoilleen.
 • Pese tai desinfioi kätesi ennen ja jälkeen käyntisi.
 • Pidä turvaväli muihin asiakkaisiin.
 • Minimoithan pukuhuoneiden käyttöä omalla kohdallasi.
 • Kuntosalilla suurimmat ruuhka-ajat ovat arkisin klo 17-20 välillä. Mikäli haluat ja pystyt välttämään ruuhkia, valittavanasi on myös muita treeniaikoja vuoden jokaisena päivänä klo 05-24 välillä.


Myös ryhmäliikuntatunneilla panostamme huolelliseen hygieniaan ja turvaväleihin:

 • Tuntien vaihtovälejä on pidennetty ruuhkien välttämiseksi.
 • Saleista löytyy puhdistussuihkeita ja käsipaperia sekä käsidesiä käsien ja välineiden puhdistamiseen.
 • Tuntien osallistujakapasiteettia on supistettu niin, että turvavälejä on vaivatonta noudattaa.


Olemme varustaneet toimipisteemme kymmenillä käsidesipisteillä. Lisäksi kuntosalilta ja ryhmäliikuntasaleista löytyy kymmeniä puhdistussuihkeita ja käsipaperia.


Tarjoamme asiakkaidemme käyttöön käsien ja laitteiden puhdistusvälineitä, mutta tärkeintä taudin ehkäisemisessä on olla koskettelematta kasvoja likaisilla käsillä ja muistaa pitää turvavälit.


Ohjeistuksemme on koostettu THL:n, Sairaanhoitopiirin, Oulun kaupungin ja Kempeleen kunnan ohjeistuksista ja suosituksista.

Kiitos, kun noudatatte ohjeistuksia ja hyvää hygieniaa! Jatketaan samaan malliin.