Purenta- ja leukanivelongelmat Easymove Oulu ja Kempele | Easymove

Purenta- ja leukanivelongelmat

Purentavaivat ovat yleisiä ja hammassäryn jälkeen tavallisin pään alueen kiputila, jonka takia hakeudutaan hoitoon.

Apua leukanivelen ongelmiin

Purentaelimistön toimintahäiriöt voivat aiheuttaa moninaisia oireita kuten leuka- ja kasvokipua, päänsärkyä, migreeniä, leukanivelen liikehäiriöitä ja -rajoituksia, leukanivelääniä, hammassärkyä sekä korvaoireita. Ongelmat voivat olla lihas- tai nivelperäisiä tai niihin voi liittyä molempia. Myös yläraajojen ja kaularangan toiminta vaikuttaa leukaniveleen. Useimmiten toimintahäiriön takana ovat purentavirheet tai narskuttelutaipumus, jolloin esimerkiksi hammaslääkärin vastaanotolla tehtävä purentakisko voi lievittää yönaikaista kuormitusta. Tutkimusten mukaan tehokkain apu saadaan yhdistämällä purentakiskon käyttö manuaaliseen käsittelyyn ja terapeuttiseen harjoitteluun.​​​​​​​

Purenta- ja leukanivelongelmissa voit hakeutua joko purentalihashierontaan tai varata ajan fysioterapiaan/naprapatiaan. Hieronnassa keskitytään alueen manuaaliseen käsittelyyn. Fysioterapia ja naprapatia sisältävät manuaalisen käsittelyn lisäksi ongelman laajemman tutkimisen sekä omatoimiharjoitteet, joita voit tehdä itsenäisesti kotona.

Fysioterapia ja naprapatia purenta- ja leukanivelongelmissa

Vastaanotolla asiakas tutkitaan ja pyritään löytämään oireita aiheuttavat tekijät muun muassa purentaelimistön, niskan, rintarangan ja yläraajojen alueelta. Lisäksi on tärkeää kartoittaa leukanivelen kuormittuminen. Terapian alussa hoito toteutuu intensiivisesti ja tilanteen/oireiden helpottuessa käyntikertoja voidaan harventaa.

Tyypillisesti käsittely sisältää purentalihasten hierontaa, leukanivelen ja niskan liikehoitoa sekä terapeuttista harjoittelua. Tarpeen mukaan huomioidaan myös muut kehon kuormitustekijät. Jos kipu on voimakasta tai oireilu on migreenipainotteista, voi kivunhoitoon kokeilla myös akupunktiota, jolla on tutkimusten mukaan hyvä vaste kivunhoidossa. Narskuttelutaipumukseen voidaan yrittää vaikuttaa fysioterapiassa erilaisin stressinsäätelymenetelmin, joita asiakas voi toteuttaa myös itsenäisesti.Lisää mielenkiintoista luettavaa:


4 + 1 vinkkiä lomalta arkeen palaamisen helpottamiseksi

Rennon loman jälkeen pelkkä ajatuskin takaisin arkeen palaamisesta voi tuntua stressaavalta ja työläältä. Kokosimme avuksesi 4 + 1 vinkkiä, joilla voit helpottaa omaa sekä lastesi arkeen paluuta. Seuraavat vinkit sopivat niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Lue lisää


Yleisimmin niskakipu luokitellaan epäspesifiksi niskakivuksi. Easymoven ammattitaitoiset fysioterapeutit Oulussa ja Kempeleessä auttavat sinua niskakivun hoidossa ja sen ennaltaehkäisyssä.

Niskat jumissa - mikä avuksi?

Niskat jumissa? Katsaus epäspesifiin niskakipuun.

Lue lisää