Purenta- ja leukanivelongelmat

Purentavaivat ovat yleisiä ja hammassäryn jälkeen tavallisin pään alueen kiputila, jonka takia hakeudutaan hoitoon.

Apua leukanivelen ongelmiin

Purentaelimistön toimintahäiriöt voivat aiheuttaa moninaisia oireita kuten leuka- ja kasvokipua, päänsärkyä, migreeniä, leukanivelen liikehäiriöitä ja -rajoituksia, leukanivelääniä, hammassärkyä sekä korvaoireita. Ongelmat voivat olla lihas- tai nivelperäisiä tai niihin voi liittyä molempia. Myös yläraajojen ja kaularangan toiminta vaikuttaa leukaniveleen. Useimmiten toimintahäiriön takana ovat purentavirheet tai narskuttelutaipumus, jolloin esimerkiksi hammaslääkärin vastaanotolla tehtävä purentakisko voi lievittää yönaikaista kuormitusta. Tutkimusten mukaan tehokkain apu saadaan yhdistämällä purentakiskon käyttö manuaaliseen käsittelyyn ja terapeuttiseen harjoitteluun.​​​​​​​

Purenta- ja leukanivelongelmissa voit hakeutua joko purentalihashierontaan tai varata ajan fysioterapiaan/naprapatiaan. Hieronnassa keskitytään alueen manuaaliseen käsittelyyn. Fysioterapia ja naprapatia sisältävät manuaalisen käsittelyn lisäksi ongelman laajemman tutkimisen sekä omatoimiharjoitteet, joita voit tehdä itsenäisesti kotona.

Fysioterapia ja naprapatia purenta- ja leukanivelongelmissa

Vastaanotolla asiakas tutkitaan ja pyritään löytämään oireita aiheuttavat tekijät muun muassa purentaelimistön, niskan, rintarangan ja yläraajojen alueelta. Lisäksi on tärkeää kartoittaa leukanivelen kuormittuminen. Terapian alussa hoito toteutuu intensiivisesti ja tilanteen/oireiden helpottuessa käyntikertoja voidaan harventaa.

Tyypillisesti käsittely sisältää purentalihasten hierontaa, leukanivelen ja niskan liikehoitoa sekä terapeuttista harjoittelua. Tarpeen mukaan huomioidaan myös muut kehon kuormitustekijät. Jos kipu on voimakasta tai oireilu on migreenipainotteista, voi kivunhoitoon kokeilla myös akupunktiota, jolla on tutkimusten mukaan hyvä vaste kivunhoidossa. Narskuttelutaipumukseen voidaan yrittää vaikuttaa fysioterapiassa erilaisin stressinsäätelymenetelmin, joita asiakas voi toteuttaa myös itsenäisesti.Lisää mielenkiintoista luettavaa:


Asiakaskertomus niska-hartiavaivojen kuntoutuksesta naprapaatin kanssa

Reilussa kolmessa kuukaudessa merkittävästi ryhdikkäämpi ja energisempi olo!

Lue lisää


Huimaus ja niskahartiaseudun kivut helpottuivat OMT-fysioterapialla

Asiakaskertomus huimauksesta ja niskahartiaseudun kivuista.

Lue lisää