Iiro Räsänen

OMT-Fysioterapeutti / Oulu Linnanmaan toimipiste

iiro.rasanen@easymove.fi, p. 050 339 4578

​​​​​​​

"Olen 31-vuotias leppoisat savolaisjuuret omaava, työhönsä hyvin motivoitunut OMT-fysioterapeutti. Fysioterapiassa minulle tärkeintä on hyvä ja luottamuksellinen asiakas-terapeutti suhde ja vastaanotollani asiakas kohdataankin ihmisenä, eikä ajatella vain hoidettavaa sairautta tai vaivaa. Tuki- ja liikuntaelin vaivoihin suuntauneen terapian lisäksi hoidan muitakin asiakkaita vaivasta riippumatta. Erilaisten vammojen ja leikkausten jälkeinen kuntoutus kuuluu myös osaamiseeni. Tuki- ja liikuntaelin pohjaisten ongelmien lisäksi toimin myös aikuisneurologisen kuntoutuksen kentällä KELA kuntoutuksen ja vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen parissa. Vaivasta tai ongelmasta riippumatta fysioterapia muokkautuu yksilöllisesti aina asiakkaan omien tavoitteiden pohjalta ja hoitomuotoina voidaan käyttää niin terapeuttista harjoittelua kuin manuaalisia käsittelyitäkin. Olit sitten vaivasi mikä hyvänsä tai olit minkä ikäinen tahansa, niin olet aina tervetullut vastaanotolleni!


Olen valmistunut fysioterapeutiksi joulukuussa 2017 Oulun Ammattikorkeakoulusta, jonka jälkeen olen pyrkinyt jatkamaan kouluttautumista aktiivisesti. Viimeisimpänä ja isoimpana projektina minulla on ollut OMT-erikoistumiskoulutus, josta valmistuin OMT-fysioterapeutiksi syyskuussa 2022. Muuta lisäkoulutusta minulla on tällä hetkellä Stecco level 1 faskiamanipulaatio, C1/2- selkärangan manuaalisen terapian ja tutkimisen kurssit I-III sekä Bobath peruskurssi. Oma erityisosaamiseni on siis vahvasti tuki- ja liikuntaelinsairaiden fysioterapiassa. TULES kuntoutuksen lisäksi teen myös aikuisneurologista kuntoutusta.


Omiksi vahvuuksi fysioterapeuttina koen kliinisen päättelyn, manuaalisen terapian taidot ja psykofyysisten tekijöiden huomioimisen potilaan kuntoutuksessa. Ennen fysioterapeutiksi kouluttautumista olen valmistunut urheiluhierojaksi ja suorittanut perusopinnot Liikuntalääketieteestä Itä-Suomen avoimessa yliopistossa. Pohjakoulutuksena minulla on lukio ennen korkeakouluopintoja. Vapaa-ajallani harrastan kiipeilyä, kuntosalia ja OCR:iä."


OMT-fysioterapiaa toteutetaan Easymoven toimipisteissä Oulussa Linnanmaalla, Haukiputaalla sekä Kempeleessä Zempissä. Easymoven OMT-fysioterapeutteina toimivat Iiro Räsänen, Tommi Tähtinen ja Kim Lehtinen.


Koulutus:

 • Fysioterapeutti AMK
 • OMT-fysioterapeutti
 • Hierojan ammattitutkinto
 • Urheiluhierojan erityisammattitutkinto

Täydennyskoulutus:

 • Bobath peruskurssi
 • Selkärangan manuaalisen tutkimisen ja terapian peruskurssi (C1/C2 – OMT kurssi)
 • STECCO level 1 faskiamanipulaatio
 • Liikuntalääketieteen perusopinnot 25op


Erikoisosaaminen:

 • Tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoito ja kuntoutus:
  - Niska-hartiaseudun vaivat ja kiputilat
  - Rintarangan alueen vaivat ja kiputilat
  - Alaselän vaivat ja kiputilat
  - Alaraajaongelmat (lonkka, polvi, nilkka ja jalkaterä)
  - Huimaus ja päänsärky
  - Olkapääkivut ja vaivat
 • Manuaalinen terapia:
  - Selkärangan ja raajanivelten nivelmobilisointi
  - Spesifit lihaskäsittelyt
  - Faskiakäsittely
  - Triggerpiste käsittelyt
  - Hieronta ja Urheiluhieronta
 • Aikuisten neurologinen kuntoutus


OMT-FYSIOTERAPIA

60 MIN 84€
45 MIN 72€
30 MIN 63€

FYSIOTERAPIA

60 MIN 84€
45 MIN 72€
30 MIN 63€