Tuntiesittelyt, ryhmäliikunta | Easymove

Tuntiesittelyt

Löydä oma suosikkituntisi laajasta tuntivalikoimastamme!

Ryhmäliikuntakalenterin värikoodit kertovat tunnin tehosta.
Huomaathan, että tuntikuvaukset ovat yleistyksiä ja yksittäisen tunnin sisältö ja rakenne vaihtelee ohjaajakohtaisesti.


Kehonhuoltoa

Pilates

Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintatekniikka. Pilates on rauhallinen harjoitusmuoto. Tunneilla keskitytään mm. ryhtiin, tasapainoon, hengitykseen ja kehonhahmotukseen. Pilates lisää koordinaatiokykyä, parantaa ryhtiä ja nivelten liikkuvuutta sekä vahvistaa kehon syviä lihaksia -erityisesti keskivartalon syviä lihaksia. Pilates sopii kaikille iästä, koosta, treenitaustasta tai sukupuolesta riippumatta.

Kehonhuolto

Tällä kehoa huoltavalla tunnilla keskitytään edistämään lihasten ja lihaskalvojen hyvinvointia. Kehonhuoltotunnit on suunniteltu parantamaan lihasten aineenvaihduntaa ja siten palautumista sekä lisäämään liikkuvuutta, joten ne ovat erinomaisia tunteja tukemaan muuta harjoittelua lajista riippumatta.
Kehonhuolto on temmoltaan rauhallinen, sykkeiltään maltillinen ja teknisesti helppo tunti, joten se sopii hyvin kaikille joko yhdistelmätuntina tai omana harjoituksenaan.

Venyttely

Palauttava ja rento venyttelytuokio, joka koostuu dynaamisista ja staattisista venytyksistä. Venyttely parantaa lihasten aineenvaihduntaa ja siten palautumista sekä lisäämään liikkuvuutta, joten tämä on erinomainen lisä tukemaan muuta harjoittelua lajista riippumatta.
Venyttely on temmoltaan rauhallinen, sykkeiltään maltillinen ja teknisesti helppo tunti, joten se sopii hyvin kaikille joko yhdistelmätuntina tai omana harjoituksenaan.


Yoga Flow

Mielen ja kehon yhteistyötä korostava ja kehon voimaa ja hallintaa lisäävä harjoitus. Asanat eli joogan erilaiset asennot haetaan hengitystä seuraten ja ne yhdistetään erilaisiksi liikejatkumoiksi. Asentojen ylläpitäminen vaatii sekä lihastyötä että keskittymistä. Syvät ja pinnalliset lihakset kehittyvät ja tietoisuus omasta kehosta kasvaa harjoitusten avulla.

Yoga Flow -nimi tulee tavasta suorittaa liikkeet sujuvasti peräkkäin. Liikkeet virtaavat alkuasennosta toiseen. Tunti sopii aloitteleville ja jo joogaa harrastaneille kuntoilijoille.

Fascia Method

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä konsepti, joka on kokonaisvaltaista kehonhuoltoa. Tunnilla keskitytään parantamaan liikkuvuutta toiminnallisin, aktiivisin venytyksin nivelten täysiä liikeratoja käyttäen, hyvällä kehon kannatuksella ja lihastoimintaketjuja (faskialinjoja) mukaillen.

Teemme kehon yleisimpiin heikkoihin ja kireisiin alueisiin suunnattuja liikehallinta- ja liikkuvuusharjoitteita. Hyödynnämme myös hierontapalloa faskiakerrosten välisen liukumisen lisäämiseksi ja faskioiden nesteyttämiseksi. Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan.

Mobility

Mobility-liikkuvuustunnilla huolletaan kehoa käyttäen vaihtelevasti hyödyksi

putkirullia, fasciapalloja, tai muita vastuksia, sekä oman kehon painoa.
Rauhallisella tunnilla keskitytään palautumisen ja huoltamisen lisäksi

liikkuvuuden lisäämiseen erilaisia liikkeitä ja tekniikoita vaihdellen.


Toimintaa

Functional Circuit

Hauskaa, tehokasta ja kaikentasoisille liikkujille sopivasti haastetta tarjoavaa toiminnallista syke- ja lihaskuntoharjoittelua kuntopiirimäiseen tyyliin.
Tehoja voi säädellä toistojen ja painojen mukaan, joten tunti sopii niin aloittelijalle kuin tottuneemmallekin kuntoilijalle.Strong Nation®

Strong Nation® on vauhdikas intervalli-tyylinen tehotreeni, joka kuormittaa koko kehoa. Tunti sisältää kehonpainolla tehtävien lihaskuntoliikkeiden lisäksi sykettä nostavia osuuksia, joiden tavoitteena on kehittää kestävyyskuntoa ja nopeutta. Liikkeistä voi valita kevyempiä tai haastavampia vaihtoehtoja oman kuntotason mukaan. Strong Nation® sopii tehotreeniä kaipaavalle.
Strong Nation ei ole tanssitunti, mutta musiikki on yksi keskeisimmistä elementeistä.


Lihaskuntoa

UpperBody

Tällä tunnilla keskitytään vahvistamaan ylä- ja keskivartalon lihaksia, parantamaan ryhtiä sekä ennaltaehkäisemään niska-hartia- ja selkävaivoja. Liikkeissä käytetään lisävastuksena monipuolisesti kuminauhoja, kahvakuulia ja käsipainoja. Tunnin tehoa voi säädellä lisäpainoja ja suoritustempoa muokkaamalla.RPV

Reisi-Pakara-Vatsa on keski- ja alavartalon vahvistamiseen keskittyvä lihaskuntotunti, jossa muokataan tehokkaasti jalkojen, pakaroiden ja keskivartalon lihaksistoa oman kehon painoa ja erilaisia lisäpainoja käyttäen. Tunti koostuu alkulämmittelyn jälkeen kolmesta osiosta, joista ensimmäisessä keskitytään isoihin jalka-pakara-liikkeisiin, toisessa osiossa eristäviin jalka-pakara-liikkeisiin ja kolmannessa keskivartaloon. Tunti on sopii myös aloittelijoille, mutta pyydämme huomioimaan, että tunti on teholtaan keskiraskas ja osa liikkeistä voi olla teknisesti haastavia. Ohjaaja pyrkii tarjoamaan myös vaihtoehtoisia liikkeitä mahdollisisissa liikerajoitteissa, joten kerrothan näistä ohjaajalle ennen tunnin alkua.


Booty

Booty tunnilla keskitytään erityisesti keski- ja alavartalon lihasvoimaa harjoittaviin liikkeisiin. Tunnilla tehdään eniten pakaraa hermottavia harjoituksia, toki myös reisilihaksia sekä alaselkä/vatsalihasliikkeitä.
Tunnilla liikutaan peruskestävyys sykkeissä, vaikeita askelsarjoja ei ole luvassa, vaan keskitymme aktivoimaan pakaralihakset oikein. Apuna käytämme levupainoja sekä vastuskuminauhaa. Kaikki liikkeet voi toki tehdä ilman lisäpainoja.
Vahvat pakarat ylläpitävät ryhtiäsi ja ennaltaehkäisevä alaselkäkipuja.
Vahvat pakaralihakset tuovat tehoja myös treeneihin.


Kiinteytys

Kiinteytys on koko kehon tehotreeni. Tunti koostuu musiikin tahtiin tehtävistä tutuista lihaskuntoharjoitteista, lähinnä omaa kehonpainoa hyödyntäen. Apuna voidaan käyttää myös käsipainoja ja kuminauhoja. Tunnin aluksi lämmitellään helpoilla askelsarjoilla ja tunti päätetään kevyeen palautteluun ja venyttelyyn.

Tehoja voi säädellä toistojen ja painojen mukaan, joten tunti sopii niin aloittelijalle kuin tottuneemmallekin kuntoilijalle.


Sykettä

Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeilyssä työskennellään aktiivisesti koko keholla; lyönti- ja väistöliikkeet sekä jalkatyöskentely kuormittavat kehoa monipuolisesti. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, nyrkkeilyosuuksista pareittain sekä lihaskuntoharjoitteista.

Kuntonyrkkeily on tehokas laji, jossa keho ja koordinaatio vahvistuu, kunto kasvaa ja mieli virkistyy. Erityisesti niska-hartiaseudun vaivoista kärsivät hyötyvät tästä lajista.

Tunti sopii niin aloittelijoille (tunti sisältää tekniikkaopastusta), kuin kokeneillekin.

Basic Spinning

Spinning on loistava aerobinen treenimuoto, jossa ohjaajan opastuksella poljetaan pyörillä välillä ylämäkiin vastuksia käyttäen ja välillä alamäkiin palautellen ilman vastuksia. Spinning sopii hyvin kaiken tasoisille treenaajille, sillä vastuksen ja rasittavuuden säätö onnistuu helposti. Basic Spinning kehittää tehokkaasti peruskestävyyttä ja voimistaa alaraajalihaksia. Tunnilla on kuitenkin mahdollisuus haastaa itseään myös voimakkaammin hengästyttävälle vauhtikestävyysalueelle ja parantaa näin kovatehoisemman harjoittelun sietokykyään. Liikuntamuotona Spinning sopii myös kaikenkokoisille, sillä se on nivelystävällinen laji. Tule kokeilemaan ja ihastu!


Voimaa ja tasapainoa

TYYNE Seniori Kuntojumppa

Senioreille suunnattu rauhallinen kuntoilutunti, jossa keskitytään liikkuvuuteen, tasapainoon ja kehonhuoltoon. Tunti on tarkoitettu erityisesti senioreille, mutta mukaan mahtuu myös muut, jotka haluavat kehittää voimaa ja tasapainoa. Tervetuloa kokeilemaan!


TARMO Seniori Kuntopiiri

Seniori Kuntopiiri on selkeä ja monipuolinen lihaskuntoharjoitus, jossa vahvistetaan kaikkia suurimpia lihasryhmiä kiertoharjoitteluna kuntosalilaitteilla. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin treenaajille, sillä tunnin tehoa ja käytettäviä vastuksia voi itse säädellä. Kohderyhmänä tällä tunnilla ovat seniori-ikäiset asiakkaamme.