Liike oli lääke myös jalkapöytien kivun hoidossa!

Toukokuussa 2019 taskussani oli lääkärin lähete fysioterapeutille. Molemmissa jalkapöydissä oli ollut jo kauan särkyä kävellessä. Minä miettimään kelle ja minne mennä…Easymove nimenä tuli vastaan. Patelahan se oli paikka sopeva mulle.

Nuori Kim oli mulle määrätty. Voi hitsi, ku nuori poika…aattelin. Mutta niinhän se on melkeinpä missä vaan, ku ite oon yli 70. Kohteliaasti kyseltiin, haastateltiin, ite on oltava tosissaan mukana, jotta päästään hyvään lopputulokseen. Kerrottiin jalkojen rakenteista. Kysyttiin, käytänkö korkkareita. Väänneltiin nilkkoja sinne tänne. Kävelytettiin siellä ja täällä. Katottiin videoitaki ja yxkö mulla on kotonaki ny… Annettiin kotiin jumppa-ohjeita ja kehotettiin myös liikkeitä tekemään. No, minähän tein.

Päähän oli iskostettu, että palijo itestä kiinni. Työstähän se melkein kävi. Varpaat ei meinannu totella millään mua eikä reidetkään….. Äherrystä ja uusia liikkeitä ja omaa aktiivisuutta… Kivut väheni ja jumppaliikkeet jatkui. Elokuun puolessa välissä kipuja ei ollut ja tuntu vallan hyvältä tämä elo.

Syyksi kipuihin selvisi rakennevika ja perimä. Ja korkkareita ei tarvi käyttää, liikuntaa pittää harrastaa, jalakineet pittää olla tiukat.

Ammattitaitoiset otteet oli nuorella Kimillä. Ja niin innoissani Patelassa kuljin, että vika kerralla menin tuntia liian aikasin.

Kirjoittaja on Easymoven fysioterapia-asiakas Eija Hartikainen. Hänen fysioterapeuttinaan toimii Easymoven Kim Lehtinen.