Lantionpohjan fysioterapiasta toivottu apu. | Easymove

Lantionpohjan fysioterapiasta apua syöpähoidoista kuntoutumiseen

Blogitekstin on kirjoittanut Easymoven asiakas, joka on saanut avun lantionpohjan fysioterapiasta suolen heikkoon hallintaan.

"Minulla todettiin loppukesästä 2020 peräsuolisyöpä. Sitä hoidettiin ensin sädehoidoilla, joita seurasi leikkaus. Väliaikaisen ohutsuoliavanteen sulkuleikkaus tehtiin pari kuukautta myöhemmin. Sen jälkeen ulostaminen oli viikkojen ajan tiheää ja välillä hallitsematonta. Päivittäiset liikkumiset kodin ulkopuolella katkesivat usein alkuunsa. Piti joutua vessaan. Aina ei ehtinytkään. Vessassa piti käydä tiheästi sekä päivällä että yöllä. Suolen heikon hallinnan vuoksi tuli välttämättömäksi käyttää öisin vaippahousuja ja päivisin vaippoja. Lääkäri antoi lähetteen fysioterapiaan, jonka tavoitteena on lantionpohjan lihasten vahvistaminen ja niiden hallinnan lisääminen.​​​​​​​

Olin aikaisemmin käynyt alaraajavamman kuntoutuksessa Easymoven Pateniemen toimipisteessä. Koska paikka oli tuttu ja kokemukset myönteisiä, otin yhteyttä sinne. Onneksi Easymovesta löytyi erityisosaaja minun tämän kertaiseenkin ongelmaani. Olen käynyt tähän mennessä kaksi kertaa Marjaana Alajoen vastaanotolla. Ensimmäisellä kerralla Marjaana selvitti haastattelemalla tilanteeni. Siitä päästiin ensimmäisiin harjoitteisiin, joiden opastus oli rauhallista ja selkeää. Kotiin sain mukaani täsmälliset ohjeet, joiden mukaan oli helppo toteuttaa päivittäinen harjoitusohjelma. Muutamassa viikossa pidätyskyky alkoi selvästi parantua.

Ensimmäisellä kerralla Marjaana esitteli minulle peräaukon anturilaitteen, jolla pystytään mittamaan sulkijalihasten voimaa ja antamaan myös sähköistä stimulaatiota. Toisella kerralla harjoitteet tehtiin pääosin tähän laitteeseen tukeutuen. Laitteen toimintaperiaate ja käyttömahdollisuudet terapiassa selvisivät asiantuntevan opastuksen myötä. Oma ymmärrykseni ongelmani luonteesta ja sen hoitamisen keinoista lisääntyi. Oivalsin paremmin, miksi minun pitää tehdä tietynlaisia harjoituksia. Tajusin myös, että laitteen avulla saan tarkkaa tietoa harjoittelun vaikutuksesta.

Aika hoitaa ongelmaani, mutta se ei yksin riitä. Tarvitaan asiantuntevaa fysioterapiaa ja sitä koen saavani. Kiitos siitä Marjaanalle! Kiitän myös mukavan kannustavasta ilmapiiristä."​​​​​​​

- Mies 69 v.Asiakkaan fysioterapeuttina on toiminut Marjaana Alajoki, joka on erikoistunut lantionpohjan fysioterapiaan.


Voit varata ajan Marjaanalle nettiajanvarauksemme tai tiedustella muita aikoja spostitse marjaana.alajoki@easymove.fi

Fysioterapeutti Marjaana Alajoki


Oletko lukenut jo nämä?

Jalkaterä koostuu 26 luusta ja 33 nivelestä. Jalkaterän rakenne kantaa koko kehon painoa ja sen toimintaa säätelevät lukuisat lihakset, jänteet ja hermot.

Jalkateräkivun kuntoutus - pienilläkin asioilla on suuri merkitys

Asiakaskertomus jalkateräkivun kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta.

Lue lisää


4 + 1 vinkkiä lomalta arkeen palaamisen helpottamiseksi

Rennon loman jälkeen pelkkä ajatuskin takaisin arkeen palaamisesta voi tuntua stressaavalta ja työläältä. Kokosimme avuksesi 4 + 1 vinkkiä, joilla voit helpottaa omaa sekä lastesi arkeen paluuta. Seuraavat vinkit sopivat niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Lue lisää