Pitkään jatkuneet niska- ja pääkivut loppuivat oikeilla harjoitteilla

Minua vaivasi vuosia hankala niskakipu, joka oli usein toistuvaa ja pahimmillaan lamaannuttavaa.

Minua vaivasi vuosia hankala niskakipu, joka oli usein toistuvaa ja pahimmillaan lamaannuttavaa. Kipu haittasi elämääni lähes päivittäin ja jouduin usein keskeyttämään työnteon tai hidastamaan tahtia. Söin lähes koko ajan kipulääkkeitä ja jouduin makoilemaan helpottaakseni kipuja.

Hakeuduin lääkärin lähetteellä hierontaan, mutta hierojana toiminut fysioterapeutti Marjut suositteli fysioterapiaa katsottuaan ryhtiäni.

Fysioterapia koostui pitkälti yksilöidyistä liikkuvuusharjoitteista ja vahvistavista jumppaliikkeistä, jotka ensin harjoiteltiin kuntosalilla ja joita tein sitten myös kotona. Liikkeitä päiviteltiin tulosten mukaan ja pian huomasin kipujen vähentyneen huomattavasti.


Nyt olen päässyt niskakivusta eroon ja löytänyt uudelleen kiinnostuksen liikuntaan. Pitkään luulin, että vaivani johtui jostain rakenteellisesta viasta, jolle ei pysty tekemään mitään. Yllättävän vähällä saa tuloksia aikaan, kun ammattilainen kertoo mitä pitää tehdä.

Kirjoittaja on Easymoven asiakas Jani, 43v. Hänen fysioterapeuttinaan toimii Easymoven Marjut Leppälä. Voit varata ajan Marjutille ja muille fysioterapeuteillemme ajanvarauksemme kautta.