Fysioterapeutin vaihtaminen antoi uutta näkökulmaa kuntoutumiseen

Asiakaskertomuksen on kirjoittanut Easymoven asiakas Anna-Maija.

Liikun tällä hetkellä kävellen, mutta muutamia vuosia sitten käytin vielä kovien kipujen takia pyörätuolia liikkumiseen

"Minulla on ollut pitkään erilaisia kipuja. Olen ollut 20 vuotta sitten kolarissa, jonka seurauksena sain voimakasta kipua aiheuttava hermovamman selkään ja jalkaani. Viime aikoina minua on tämän lisäksi vaivannut reumasairaus, joka aiheuttaa niveltulehduksia, kipua ja haittaa jaksamistani arjessa. Liikun tällä hetkellä kävellen, mutta muutamia vuosia sitten käytin vielä kovien kipujen takia pyörätuolia liikkumiseen. Hermovamma ja kivut aiheuttivat lihasten surkastumista, liikerajoituksia, tasapainon heikkenemistä ja vaikeuttivat liikkumistani. Tuntui, ettei voinut tehdä mitä halusi.

Aloitin Karoliinan kanssa fysioterapian puolitoista vuotta sitten, kun jouduin vaihtamaan terapeuttia. Vaihtaminen teki hyvää, sillä sain Karoliinalta erilaisen näkökulman kuntoutumiseen ja uusia keinoja tilanteeseeni. Fysioterapiassa on hoidettu kipuja tarpeen tullen esimerkiksi faskiakäsittelyillä ja akupunktiolla. Olen myös harjoitellut kuntosalilla ja saanut ohjeita, miten voin auttaa omaa jaksamistani arjessa ja harjoitella myös kotona.

Tutkimukset sairauteni suhteen ovat edenneet ja olen saanut vaivalleni nimen, mikä on helpottanut oloa. Lääkitystä on muokattu ja olen pystynyt jättämään kipulääkkeitä vähemmälle löydettyäni uusia keinoja pärjätä kipujen kanssa. Tasapaino ja lihasvoimani ovat kehittyneet. Olen myös oppinut säätelemään rasitustani tilanteen mukaan. Aina ei ole tarpeellista ylisuorittaa."


Kirjoittaja on Easymoven asiakas Anna-Maija, jonka fysioterapeuttina toimii Karoliina Kyllönen.Lisää mielenkiintoista luettavaa:

Asiakaskertomus niska-hartiavaivojen kuntoutuksesta naprapaatin kanssa

Reilussa kolmessa kuukaudessa merkittävästi ryhdikkäämpi ja energisempi olo!

Lue lisää