Lite Gait - Pateniemen painokevennetty kävelyharjoitelaite

Lite Gait on monipuolinen ja tykätty harjoitteluväline neurologisessa kuntoutuksessa.

Lite Gait on painokevennetty kävelyharjoitelaite, jota käytetään kävelyn harjoitteluun. Laitetta käytetään paljon neurologisessa kuntoutuksessa ja se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi aivoverenkiertohäiriö- sekä selkäydinvammapotilaiden kuntoutukseen.

Lite Gait -laite koostuu kehikosta, johon kiinnitetään valjaat. Valjaat mahdollistavat painon keventymisen, asennon hallinnan lisääntymisen sekä ryhdin ojentumisen, jolloin kävelyä voidaan harjoitella tehokkaasti ja turvallisesti. Kehikon lukitussysteemin avulla kävelyä voidaan harjoitella esimerkiksi kävelymatolla tai rullien ollessa vapaana laitetta voidaan liikuttaa eri ympäristöissä.

Painokevennetyn kävelyharjoitelaitteen avulla voidaan harjoitella turvallisesti luonnollista kävelymallia ilman kaatumisen pelkoa. Laitteen remmit antavat lisää tukea vartaloon, jolloin kävelynvaiheita voidaan pilkkoa osiin ja eri vaiheiden harjoittelu onnistuu monipuolisesti.

Kävelyn lisäksi Lite Gait:lla voidaan harjoitella erilaisia alaraajoille koordinoituja liikkeitä, tasapainoa sekä vartalonhallintaa.

​​​​​​​​​

Avain asiat:


  • Kävelyharjoittelu ilman pelkoa

  • Mahdollistaa spesifin askelharjoittelun

  • Mahdollistaa luonnollisen kävelymallin harjoittelua

  • Kävelynharjoittelun lisäksi voidaan harjoitella muun muassa tasapainoa tai vartalonhallintaa

  • Asiakkaat kokevat Lite Gait:lla harjoittelun mieluisana ja turvallisena sekä se mahdollistaa monipuolista harjoittelua


Artikkelin kirjoittaja on Ella Penttilä, joka toimii Easymovella fysioterapeuttina. Ella on erikoistunut neurologiseen kuntoutukseen. Voit varata ajan Ellalle nettiajanvarauksemme kautta tai voit tiedustella muita aikoja spostitse ella.penttila@easymove.fi​​​​​​​


Lisää mielenkiintoista luettavaa:

Voit tilata fysioterapeutin kotikäynnille kotona, palvelutalossa tai hoivakodissa asuvan vanhempasi luokse.

Fysioterapiaa kotonasi - Kotitalous­vä­hennys -60%

Tarjoamme yksilöllistä fysioterapiaa ja kuntoutusta helposti kotonasi. Vuoden 2024 alusta kotitalousvähennys laajenee koskemaan myös kotona tai palvelutalossa toteutettavia fysioterapia- ja toimintaterapiaa. Verotuksesta saatava kotitalousvähennys on työn osuudesta -60%.

Lue lisää


Huimaus ja niskahartiaseudun kivut helpottuivat OMT-fysioterapialla

Asiakaskertomus huimauksesta ja niskahartiaseudun kivuista.

Lue lisää