Lite Gait neurologisen kuntoutuksen kävelyharjoittelulaite | Easymove

Lite Gait - Pateniemen painokevennetty kävelyharjoitelaite

Lite Gait on monipuolinen ja tykätty harjoitteluväline neurologisessa kuntoutuksessa.

Lite Gait on painokevennetty kävelyharjoitelaite, jota käytetään kävelyn harjoitteluun. Laitetta käytetään paljon neurologisessa kuntoutuksessa ja se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi aivoverenkiertohäiriö- sekä selkäydinvammapotilaiden kuntoutukseen.

Lite Gait -laite koostuu kehikosta, johon kiinnitetään valjaat. Valjaat mahdollistavat painon keventymisen, asennon hallinnan lisääntymisen sekä ryhdin ojentumisen, jolloin kävelyä voidaan harjoitella tehokkaasti ja turvallisesti. Kehikon lukitussysteemin avulla kävelyä voidaan harjoitella esimerkiksi kävelymatolla tai rullien ollessa vapaana laitetta voidaan liikuttaa eri ympäristöissä.

Painokevennetyn kävelyharjoitelaitteen avulla voidaan harjoitella turvallisesti luonnollista kävelymallia ilman kaatumisen pelkoa. Laitteen remmit antavat lisää tukea vartaloon, jolloin kävelynvaiheita voidaan pilkkoa osiin ja eri vaiheiden harjoittelu onnistuu monipuolisesti.

Kävelyn lisäksi Lite Gait:lla voidaan harjoitella erilaisia alaraajoille koordinoituja liikkeitä, tasapainoa sekä vartalonhallintaa.

​​​​​​​​​

Avain asiat:


  • Kävelyharjoittelu ilman pelkoa

  • Mahdollistaa spesifin askelharjoittelun

  • Mahdollistaa luonnollisen kävelymallin harjoittelua

  • Kävelynharjoittelun lisäksi voidaan harjoitella muun muassa tasapainoa tai vartalonhallintaa

  • Asiakkaat kokevat Lite Gait:lla harjoittelun mieluisana ja turvallisena sekä se mahdollistaa monipuolista harjoittelua


Artikkelin kirjoittaja on Ella Penttilä, joka toimii Easymovella fysioterapeuttina. Ella on erikoistunut neurologiseen kuntoutukseen. Voit varata ajan Ellalle nettiajanvarauksemme kautta tai voit tiedustella muita aikoja spostitse ella.penttila@easymove.fi​​​​​​​


Lisää mielenkiintoista luettavaa:

Kroonistunut akillesvaiva juoksijalla

Easymoven OMT-fysioterapeutti Tommi Tähtinen kertoo akillesvaivaisen juoksijan tapauksesta:

Lue lisää


Jalkaterä koostuu 26 luusta ja 33 nivelestä. Jalkaterän rakenne kantaa koko kehon painoa ja sen toimintaa säätelevät lukuisat lihakset, jänteet ja hermot.

Jalkateräkivun kuntoutus - pienilläkin asioilla on suuri merkitys

Asiakaskertomus jalkateräkivun kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta.

Lue lisää