Hyvinvoiva työyhteisö menee läpi harmaan kiven.

Perinteisten työtapojen jäätyä poikkeustilanteen alle, on työyhteisöjen kekseliäisyys ja motivoituneisuus ollut kultaakin kalliimpaa. Hyvinvoivalla porukalla tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisammalta. ​​​​​​​

Kesä on jo pitkällä, mutta palataan hetkeksi kevääseen. Poikkeustilanne on koetellut ja koettelee edelleen yritysten taloutta sekä henkilöstön voimavaroja useilla toimialoilla. Kevät on tuonut mukanaan epävarmuutta työn jatkuvuudesta, taloudellisesta toimeentulosta ja vastaavasti toisilla toimialoilla kiire, huoli ja epävarmuus ovat kuormittaneet henkilöstöä paljon. Poikkeustilanteen tuomat muutokset ovat voineet vaikuttaa suuresti hyvinvointiin; toisaalta ne ovat tuoneet mukanaan innovatiivisuutta ja uusia mahdollisuuksia, mutta yhtä lailla huolta ja epävarmuutta. Viime ajat ovat olleet vaativia siitäkin syystä, että yhtäaikaiset muutokset työelämässä ja henkilökohtaisessa elämässä ovat olleet kuormittavia.

Easymoven panostus henkilöstön työnhyvinvointiin on ollut avainasemassa yrityksen selviytymisessä poikkeustilanteessa. Easymove, kuten liikunta – ja hyvinvointiala perinteisestikin, palvelee asiakkaitaan pääosin kasvotusten. Hieronta, fysioterapia, personal training ja työyhteisöjen virkistyspäivät sekä monet muut palvelut toteutuvat toimipisteissä.

Easymovella on palveltu ja palvellaan edelleen asiakkaita myös etäyhteyksien avulla. Kuntoutusta sekä liikunta- ja yrityspalveluita on toteutettu onnistuneesti myös etänä. Lisäksi yritys on hyödyntänyt kattavan sisäliikuntavalikoiman rinnalla entistä enemmän myös Oulun ja Kempeleen alueen loistavia ulkoliikunnan mahdollisuuksia.


”Yleensä kevät on Easymovella vilkasta aikaa yritysten järjestäessä virkistystapahtumia ja kehittämispäiviä. Tämän poikkeuksellisen kevään johdosta useilla toimialoilla, mukaan lukien omamme, on pohdittu kuumeisesti vaihtoehtoisia toimintamalleja asiakkaiden palvelemiseksi.” kertoo Easymoven yrityspalvelujohtaja Mirija Holma.

Vaikeassa tilanteessa tulevaisuutta kohti kurkottava asenne ja digitaalisten työhyvinvointipalveluiden kehittäminen Business Finlandin tukemana ovat auttaneet Easymovea jatkamaan innovatiivista otettaan. “Voimmekin ylpeänä kertoa, että perinteisten palveluidemme rinnalle on kehittymässä Easymoven digitaalinen Hyvinvoinnin maailma!” Holma Iloitsee.


“Työyhteisömme kantavat voimat poikkeusaikana ovat olleet innovaatiokyvyn säilyttäminen, tulevaisuuteen suuntautuneet ajatukset ja yhteisöllisyyden vaaliminen. Organisaatiossamme keskeisiksi selviytymisen keinoiksi ovat nousseet myös muutosjohtaminen avoin vuorovaikutus sekä henkilöstömme kyky kohdata muutoksia.” Easymoven yrittäjä Marisa Rakennuskoski kertoo.

Easymove kannustaa jokaista yritystä panostamaan henkilöstön hyvinvointiin vuoden jokaisena päivänä. Hyvinvoiva henkilöstö on yritykselle korvaamaton voimavara. Hyvin suunniteltu ja työkykyä ylläpitävä toiminta lisää henkilöstön tyytyväisyyttä, työssä jaksamista ja viihtyvyyttä. Olipa kyse omasta hyvinvoinnistasi tai työyhteisösi hyvinvoinnista, olemme apunasi, sillä Easymove tekee hyvää!

Easymoven henkilöstön hyvinvointivinkit kesään: ​​​​​​​

Harrasta voimaannuttavaa ja iloa tuovaa liikuntaa.

Huolehdi riittävästä ja laadukkaasta ravinnosta.

Lepää ja rentoudu sopivassa suhteessa.

Huolehdi sosiaalisista kontakteista itsellesi sopivalla tavalla.

Kehitä itseäsi; uuden oppiminen motivoi ja tuo sisältöä ja iloa elämään.


Artikkelin on kirjoittanut yhteisöpedagogi Mirija Holma.