Tuntiesittelyt

Löydä oma suosikkituntisi laajasta tuntivalikoimastamme!

Ryhmäliikuntakalenterin värikoodit kertovat tunnin tehosta.
Huomaathan, että tuntikuvaukset ovat yleistyksiä ja yksittäisen tunnin sisältö ja rakenne vaihtelee ohjaajakohtaisesti.


Kehonhuoltoa

Kehonhuolto

Tällä kehoa huoltavalla tunnilla keskitytään edistämään lihasten ja lihaskalvojen hyvinvointia. Kehonhuoltotunnit on suunniteltu parantamaan lihasten aineenvaihduntaa ja siten palautumista sekä lisäämään liikkuvuutta, joten ne ovat erinomaisia tunteja tukemaan muuta harjoittelua lajista riippumatta.
Kehonhuolto on temmoltaan rauhallinen, sykkeiltään maltillinen ja teknisesti helppo tunti, joten se sopii hyvin kaikille joko yhdistelmätuntina tai omana harjoituksenaan.

FasciaMethod

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä konsepti, joka on kokonaisvaltaista kehonhuoltoa. Tunnilla keskitytään parantamaan liikkuvuutta toiminnallisin, aktiivisin venytyksin nivelten täysiä liikeratoja käyttäen, hyvällä kehon kannatuksella ja lihastoimintaketjuja (faskialinjoja) mukaillen.

Teemme kehon yleisimpiin heikkoihin ja kireisiin alueisiin suunnattuja liikehallinta- ja liikkuvuusharjoitteita. Hyödynnämme myös hierontapalloa faskiakerrosten välisen liukumisen lisäämiseksi ja faskioiden nesteyttämiseksi. Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan.

FasciaMethod Core

FasciaMethod Core -tunti on tukilihasten vahvistamiseen ja kehon hallintaan keskittyvä kehonhuolto-tunti. Tunti koostuu alkulämmittelystä, jossa harjoitetaan jalkaterän lihaksia, tasapainoa ja liikkuvuutta seisten. Sitä seuraa liikepareista koostuva voima-osuus, jossa liikkuvuus- ja tukilihasharjoitteet vuorottelevat. Tukilihasharjoitteet painottuvat lavan- ja olkanivelen hallintaan, keskivartalon tukeen sekä lantion ja alaraajan hallintaan. Tunti päättyy lattiatason liikkuvuus- ja pallohierontaharjoitteisiin. Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat kehittää kehonsa liikkuvuutta, tasapainoa ja hallintaa.


Jooga

Jooga on kokonaisvaltainen, kehoa ja mieltä hellivä tunti, jossa yhdistyvät vahvistavan avaava liikevirta ja lempeän rentouttava asanaharjoitus.

Tunti alkaa lempeällä kehon herättelyllä, jota seuraa voimakkaampi kehoa lämmittävä, avaava ja vahvistava osuus. Lempeä asanaharjoitus ja loppurentoutus viimeistelevät kokonaisuuden.

Anna jännitysten sulaa pois ja kiireisen mielen rauhoittua virtaavan liikkeen ja asanoihin pysähtymisen kautta. Avautuneiden liikeratojen myötä arki ja treenit sujuvat taas kevyemmin. Keho ja mieli kiittää.

Pilates

Pilates on Joseph Pilateksen kehittämä kehonhallintatekniikka. Pilates on rauhallinen harjoitusmuoto. Tunneilla keskitytään mm. ryhtiin, tasapainoon, hengitykseen ja kehonhahmotukseen. Pilates lisää koordinaatiokykyä, parantaa ryhtiä ja nivelten liikkuvuutta sekä vahvistaa kehon syviä lihaksia -erityisesti keskivartalon syviä lihaksia. Pilates sopii kaikille iästä, koosta, treenitaustasta tai sukupuolesta riippumatta.

Venyttely

Palauttava ja rento venyttelytuokio, joka koostuu dynaamisista ja staattisista venytyksistä. Venyttely parantaa lihasten aineenvaihduntaa ja siten palautumista sekä lisäämään liikkuvuutta, joten tämä on erinomainen lisä tukemaan muuta harjoittelua lajista riippumatta.
Venyttely on temmoltaan rauhallinen, sykkeiltään maltillinen ja teknisesti helppo tunti, joten se sopii hyvin kaikille joko yhdistelmätuntina tai omana harjoituksenaan.



Lihaskuntoa

RPV

Reisi-Pakara-Vatsa on keski- ja alavartalon vahvistamiseen keskittyvä lihaskuntotunti, jossa muokataan tehokkaasti jalkojen, pakaroiden ja keskivartalon lihaksistoa oman kehon painoa ja erilaisia lisäpainoja käyttäen. Tunti koostuu alkulämmittelyn jälkeen kolmesta osiosta, joista ensimmäisessä keskitytään isoihin jalka-pakara-liikkeisiin, toisessa osiossa eristäviin jalka-pakara-liikkeisiin ja kolmannessa keskivartaloon. Tunti on sopii myös aloittelijoille, mutta pyydämme huomioimaan, että tunti on teholtaan keskiraskas ja osa liikkeistä voi olla teknisesti haastavia. Ohjaaja pyrkii tarjoamaan myös vaihtoehtoisia liikkeitä mahdollisisissa liikerajoitteissa, joten kerrothan näistä ohjaajalle ennen tunnin alkua.

Pumppi

Pumppi on koko kropan tehokas ja haastava voimakestävyysharjoitus, jossa levytankoja ja -painoja sekä käsipainoja apuna käyttäen käydään läpi kaikki suurimmat lihasryhmät. Tunnille voi tulla mukaan myös aloittelija, mutta pyydämme huomioimaan, että tunti on teholtaan raskas ja osa liikkeistä teknisesti vaativia. Mahdollisuuksien mukaan ohjaaja pyrkii tarjoamaan myös vaihtoehtoisia liikkeitä mahdollisissa liikerajoitteissa.

Kahvakuula

Kahvakuula on tehokasta ja monipuolista lihaskuntoharjoittelua. Harjoittelu tapahtuu eri painoisilla kahvakuulilla, jotka valitaan oman lähtötason mukaan. Kahvakuulaharjoittelu treenaa koko kehoa ja nostaa sykettä. Ohjaaja opastaa sinut oikeaan tekniikkaan, joten et tarvitse aiempaa kuulailukokemusta.


Muokkaus

Muokkaus-tunnille voi tulla aloittelevakin harrastaja. Alussa on noin 10min aerobinen osuus step-laudalla, jonka voit jättää toki poiskin. Tämän jälkeen jatketaan lihaskunto-osuudella keskittyen reisi-, käsi-, vatsa-, selkä ja pakaralihasten vahvistamiseen käyttäen painoja ja kuminauhoja. Tervetuloa nauttimaan!



Sykettä

Bodywork

Tehokas oman kehonpainolla tehtävä treeni, jossa pidetään hauskaa musiikin rytmittäessä liikettä. Tunnilla ei ole vaikeita koreografioita, vaan helppoja ja hieman yllättäviäkin liikkeitä. Treeni sopii kaikille kuntotasosta riippumatta, sillä liikkeisiin ohjataan useita variaatioita. Sykkeennostojen ja lihaskuntoliikeiden kombosta saat halutessasi täyden rääkin. Varaudu tunnilla hyppy- ja iskusarjoihin!

Step

Step on sykettä nostava tunti, joka sisältää helpohkoja askelsarjoja. Tunti on pääsääntöisesti askellusta steppilaudalla. Tunnilla saatetaan myös punnertaa sekä tehdä vatsa- ja selkälihasliikkeitä. Myös alku- ja loppuvenyttely kuuluvat Steppiin. Tunti sopii kaikille.

Hiit

HIIT-tunti eli toisin sanoen High Intensity Interval Training on tehotreeni, joka polttaa tehokkaasti rasvaa, nostaa aerobista kuntoa sekä on koko kropan loistava syketreeni. Tämä lyhyt treeni on loistava esimerkiksi kiireiselle treenaajalle tai sellaiselle, joka haluaa haastaa itseään!
Tunti sopii myös aloittelijalle, sillä voit tehdä harjoitukset myös omaan tahtiisi ja kunto kasvaa kohisten!

Piloxing®SSP

Piloxing®SSP on vauhdikas, hauska ja tehokas intervallitreeni, joka yhdistää ainutlaatuisesti pilates-, nyrkkeily- sekä tanssiosuuksia. Pilates osioissa kehitetään tasapainoa ja muokataan vartalon kauniita linjoja, nyrkkeilysarjoissa parannetaan koordinaatiota ja kehon hahmotusta ja hauskat sekä helpot tanssiosiot tuovat treeniin hyvää fiilistä. Piloxin®-tunneille voi osallistua riippumatta omasta taustasta tai kunnosta.

Tällä tunnilla iloiseen oloon ja voittajafiilikseen pääsee varmasti!


Basic Spinning

Spinning on loistava aerobinen treenimuoto, jossa ohjaajan opastuksella poljetaan pyörillä välillä ylämäkiin vastuksia käyttäen ja välillä alamäkiin palautellen ilman vastuksia. Spinning sopii hyvin kaiken tasoisille treenaajille, sillä vastuksen ja rasittavuuden säätö onnistuu helposti. Basic Spinning kehittää tehokkaasti peruskestävyyttä ja voimistaa alaraajalihaksia. Tunnilla on kuitenkin mahdollisuus haastaa itseään myös voimakkaammin hengästyttävälle vauhtikestävyysalueelle ja parantaa näin kovatehoisemman harjoittelun sietokykyään. Liikuntamuotona Spinning sopii myös kaikenkokoisille, sillä se on nivelystävällinen laji. Tule kokeilemaan ja ihastu!

Action

Action harjoittaa kokonaisvaltaisesti ja tehokkaasti koko kehoa. Tunti on toiminnallinen ja siellä käytetään monipuolisesti toiminnallisen harjoittelun välineistöä. Kaiken tasoiset harrastajat saavat hyvän treenin, joka kasvattaa niin voimatasoja, liikkuvuutta, suoritustekniikkaa ja hengitys- ja verenkiertoelimistöä.

Voit osallistua tunnille lähtötasostasi riippumatta - harjoitteet skaalataan ohjaajan avulla omaan kuntotasoosi soviksi. Harjoittelu on haastavaa, mutta tehokasta ja kivaa!

.

Combat training

Combat training on lihaskuntotreeni musiikin tahtiin, jossa yhdistellään elementtejä nyrkkeilystä ja lihaskuntoliikkeistä. Liikkeet tehdään musiikin tahtiin, mutta vaikeita koreografioita ei ole luvassa. Combat training on tehokas koko kropan treeni, joka saa niskajumit kaikkoamaan ja hien virtaamaan.

Lisäksi tunnilla on superhauskaa!!!

Dancemix

Dancemix koostuu tanssillisista, helpoista koreografioista, joissa on mixattuna eri tanssilajeja.

Tunti sopii kaikille rytmikkäästä liikkumisesta kiinnostuneille. Tule mukaan kokemaan liikkumisen riemu!

EasyMoves

EasyMoves on vauhdikas ja helppo, aerobic-tyyppinen askellustunti, jossa on mukana myös hieman tanssillisia elementtejä.
Tule mukaan hyvän mielen tunnille, jolla hikipisarat irtoavat ja jolla saat hymyn huulillesi!



MATALAN KYNNYKSEN EASY-TUNNIT

Easy-VENUS

Venus on rauhallinen tunti, jossa opit aktivoimaan ja rentouttamaan lantionpohjan lihakset. Tunnilla keskitytään lantionpohjan lihasten lisäksi niitä ympäröiviin lihaksiin, kuten lonkankoukistajiin, lähentäjiin ja pakaralihaksiin. Opit luomaan yhteyden pallean, keskivartalon ja lantionpohjan välille erilaisilla hengitys- ja syvien vatsalihasten harjoitteilla.

Rintarangan- ja lantion alueen liikkuvuus vaikuttavat myös lantionpohjan toimintaan, niinpä tunnilla otetaan huomioon myös liikkuvuusharjoittelu.

Tunnille voi tulla kuka tahansa lantionpohjan hyvinvoinnista kiinnostunut. (Kempeleessä)


Easy-TARMO Kuntopiiri

Senioreille suunnattu TARMO kuntopiiri on selkeä ja monipuolinen lihaskuntoharjoitus, jossa vahvistetaan kaikkia suurimpia lihasryhmiä kiertoharjoitteluna kuntosalilaitteilla. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin treenaajille, sillä tunnin tehoa ja käytettäviä vastuksia voi itse säädellä. Kohderyhmänä tällä tunnilla ovat seniori-ikäiset asiakkaamme. (Kempeleessä)

Easy-TYYNE Kuntojumppa

Senioreille suunnattu rauhallinen TYYNE kuntoilutunti, jossa keskitytään liikkuvuuteen, tasapainoon, lihaskuntoon ja kehonhuoltoon. Tunti on tarkoitettu erityisesti senioreille, mutta mukaan mahtuu myös muut, jotka haluavat kehittää voimaa ja tasapainoa. Tervetuloa kokeilemaan! (Kempeleessä)

Easy-TAISTO Toiminnallinen treeni

Taisto-tunnilla harjoitetaan koko kehon lihaskuntoa, tasapainoa sekä hapenottokykyä tehokkailla, toiminnallisilla liikkeillä.

Tunti on sopiva niin kaikenikäisille.

Tällä tunnilla tulee hiki, joten mukaan kannattaa varata pieni hikipyyhe ja vesipullo. Tunti on salin toiminnallisella alueella. (Kempeleessä)

Easy-TENHO Kehonhuoltotunti

Senioreille suunnatulla Tenho-tunnilla keskitytään kehonhuoltoon, venyttelyyn ja kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tällä tunnilla sinun ei tarvitse olla notkea, ketterä ja kokenut jumppapirkko, mutta sinusta voi tulla sellainen. Tule sellaisena kuin olet! (Kempeleessä)



Seniorijumppa

Seniorijumppatunnilla tehdään pienen alkulämmittelyn jälkeen tasapaino- ja voimaharjoitteita omalla kehonpainolla sekä erilaisia välineitä käyttäen. Tunti on tarkoitettu erityisesti senioreille, mutta mukaan mahtuu myös muut, jotka haluavat kehittää voimaa ja tasapainoa. Tervetuloa kokeilemaan! (Linnanmaalla)

Seniorikuntopiiri

Seniorikuntopiiri on selkeä ja monipuolinen lihaskuntoharjoitus, jossa vahvistetaan kaikkia suurimpia lihasryhmiä kiertoharjoitteluna kuntosalilaitteilla. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin treenaajille, sillä tunnin tehoa ja käytettäviä vastuksia voi itse säädellä. Kohderyhmänä tällä tunnilla ovat seniori-ikäiset asiakkaamme. (Linnanmaalla)


LesMills-ryhmäliikuntatunnit
(ainoastaan Linnanmaalla)

LesMills BodyPump®

BODYPUMP® on haastava, mutta myös aloittelijoille sopiva lihaskuntotreeni, jonka liikkeet tehdään ryhmässä musiikin tahtiin. Tunnin aikana käytetään tankoa, levypainoja ja kehon omaa painoa. Harjoitus parantaa lihaskuntoa ja sopii erityisesti niille naisille ja miehille, jotka haluavat tehdä koko kropan treenin tunnissa. BODYPUMP® helppoa, tehokasta ja tuo taatusti tuloksia. Tule kokeilemaan maailman suosituinta lihaskestävyystuntia!

LesMills BodyCombat®

BODYCOMBAT® on voimaa ja energiaa huokuva intervallitreeni, jossa voi päästää sisäisen taistelijan valloilleen. Energinen musiikki ja eri itsepuolustuslajeihin perustuvat liikkeet tarjoavat sinulle täydellisen treenin, josta erityisesti niskahartiaseudun lihakset kiittävät. Tunti sopii kaikille ja kehittää koordinaatiota ja ketteryyttä sekä nopeutta ja voimaa. BODYCOMBAT® tunnin aikana tulet tekemään jopa 1600 vatsalihasliikettä rutistamatta kertaakaan!

LesMills BodyBalance®

BodyBalance® tunti on lempeä yhdistelmä pilatesta, joogaa ja tai chita, se auttaa sinua keskittymään ja rauhoittumaan. Keskittymisen, hengityksen ja tarkoin valittujen liikeyhdistelmien kautta kehitetään voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta miellyttävän musiikin tahtiin. Yhdistelmä eri tekniikoita ja liikkeitä tarjoaa fyysisen treenin sekä sisäistä tasapainoa ja harmoniaa. Salli kehosi ja mielesi saavuttaa tasapaino.

Tunti sopii niin kokeneille joogaajille kuin liikuntaa aloittaville, sekä kaikille, jotka hakevat täydentävää treeniä muiden liikuntamuotojen ympärille.