Naprapatia | Easymove

Naprapatia

Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimiseen, hoitoon, kuntoutukseen ja ennaltaehkäisyyn.

Naprapatiaa Oulussa ja Kempeleessä

Mitä on naprapatia?

Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimiseen, hoitoon, kuntoutukseen ja ennaltaehkäisyyn.

Hoitomenetelmät

Naprapatian hoitomenetelmät nojaavat vahvasti alan tuoreimpaan tutkimustietoon ja sen perustana on lääketieteellinen terveys- ja sairauskäsitys. Naprapaatin vastaanotolla asiakas haastatellaan ja tutkitaan huolellisesti. Tulosten perusteella kyetään tekemään päätöksiä tarpeellisesta hoidosta ja mahdollisista jatkotutkimuksista. Tutkimukset sisältävät tavallisesti neurologisia ja ortopedisiä testejä, sekä fyysisiä ja toiminnallisia tutkimuksia. Haastattelussa asiakkaan on hyvä tuoda esille mahdolliset perussairaudet ja lääkitykset, koska ne voivat olla este joillekkin hoitomenetelmille.

Hoidot koostuvat yleensä sekoituksesta manuaalista terapiaa ja lääkinnällistä harjoitusterapiaa. Manuaalinen terapia koostuu mm. erilaisista lihaksiin, sidekudoksiin ja hermokudoksiin kohdistuvista pehmytkudos- ja lihasvenytystekniikoista, sekä nivelten manipulaatiosta ja mobilisaatiosta. Lisäksi hoitoihin voi kuulua teippauksia, ergonomista ohjausta ja neuvontaa, sekä fysikaalisia hoitoja, kuten lämpö- ja sähköhoitoja. Hoitojen tavoitteena on palauttaa ja parantaa asiakkaan toimintakykyä ja hoitaa kipua ja sen aiheuttajaa.

Onkin muistettava, että kivun syy voi olla kaukanakin kivun esiintymispaikasta ja tämän vuoksi perusteellinen tutkiminen on tärkeää.

Milloin naprapaatille?

Naprapatian keinoilla voidaan hoitaa laaja-alaisesti erilaisia kiputiloja, kuten säteilykipuja , puutumisia, niska- ja selkäkipuja ja raajanivelten kiputiloja. Naprapaatti hoitaa myös päänsärkyä ja huimausta, sekä erilaisia rasitukseen liittyviä kiputiloja, kuten kantapääkipua (mm.plantaarifaskiopatia) ja tenniskyynärpäätä. Myös purentaelimistön ongelmat kuuluvat naprapaatin osaamisalueeseen. Näiden lisäksi myös urheilijoiden vammojen tutkiminen ja kuntouttaminen on osa naprapatiaa.

Et tarvitse lääkärin lähetettä tullaksesi naprapaatin vastaanotolle. Jos sinulla on vaivaasi liittyviä magneetti- tai röntgenkuvia, niin otathan ne mukaasi jotta terapeutti saa selkeän kuvan ongelmastasi!


Easymovella on apunasi naprapatiassa Kempeleen ja Linnanmaan toimipisteillä naprapaatti Karo Ahvonen.


Apunasi naprapatiassa:


Tuoreimmat kuntoutuksen uutiset:

Kroonistunut akillesvaiva juoksijalla

Easymoven OMT-fysioterapeutti Tommi Tähtinen kertoo akillesvaivaisen juoksijan tapauksesta:

Lue lisää

4 + 1 vinkkiä lomalta arkeen palaamisen helpottamiseksi

Rennon loman jälkeen pelkkä ajatuskin takaisin arkeen palaamisesta voi tuntua stressaavalta ja työläältä. Kokosimme avuksesi 4 + 1 vinkkiä, joilla voit helpottaa omaa sekä lastesi arkeen paluuta. Seuraavat vinkit sopivat niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Lue lisää