Naprapatia

Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimiseen, hoitoon, kuntoutukseen ja ennaltaehkäisyyn.

Naprapatiaa Oulussa ja Kempeleessä

Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimiseen, hoitoon, kuntoutukseen ja ennaltaehkäisyyn.

Naprapatian hoitomenetelmät nojaavat vahvasti alan tuoreimpaan tutkimustietoon ja sen perustana on lääketieteellinen terveys- ja sairauskäsitys. Naprapaatin vastaanotolla asiakas haastatellaan ja tutkitaan huolellisesti. Tulosten perusteella kyetään tekemään päätöksiä tarpeellisesta hoidosta ja mahdollisista jatkotutkimuksista. Tutkimukset sisältävät tavallisesti neurologisia ja ortopedisiä testejä, sekä fyysisiä ja toiminnallisia tutkimuksia. Haastattelussa asiakkaan on hyvä tuoda esille mahdolliset perussairaudet ja lääkitykset, koska ne voivat olla este joillekkin hoitomenetelmille.


Hoidot koostuvat yleensä sekoituksesta manuaalista terapiaa ja lääkinnällistä harjoitusterapiaa. Manuaalinen terapia koostuu mm. erilaisista lihaksiin, sidekudoksiin ja hermokudoksiin kohdistuvista pehmytkudos- ja lihasvenytystekniikoista, sekä nivelten manipulaatiosta ja mobilisaatiosta. Lisäksi hoitoihin voi kuulua teippauksia, ergonomista ohjausta ja neuvontaa, sekä fysikaalisia hoitoja, kuten lämpö- ja sähköhoitoja. Hoitojen tavoitteena on palauttaa ja parantaa asiakkaan toimintakykyä ja hoitaa kipua ja sen aiheuttajaa.


Onkin muistettava, että kivun syy voi olla kaukanakin kivun esiintymispaikasta ja tämän vuoksi perusteellinen tutkiminen on tärkeää.

Naprapatian keinoilla voidaan hoitaa laaja-alaisesti erilaisia kiputiloja, kuten säteilykipuja , puutumisia, niska- ja selkäkipuja ja raajanivelten kiputiloja. Naprapaatti hoitaa myös päänsärkyä ja huimausta, sekä erilaisia rasitukseen liittyviä kiputiloja, kuten kantapääkipua (mm.plantaarifaskiopatia) ja tenniskyynärpäätä. Myös purentaelimistön ongelmat kuuluvat naprapaatin osaamisalueeseen. Näiden lisäksi myös urheilijoiden vammojen tutkiminen ja kuntouttaminen on osa naprapatiaa.

Et tarvitse lääkärin lähetettä tullaksesi naprapaatin vastaanotolle. Jos sinulla on vaivaasi liittyviä magneetti- tai röntgenkuvia, niin otathan ne mukaasi jotta terapeutti saa selkeän kuvan ongelmastasi!


Naprapatiassa Easymovella on apunasi Kempeleen ja Pateniemen toimipisteillä Karo Ahvonen.


Apunasi naprapatiassa:

Karo Ahvonen


Tuoreimmat kuntoutuksen uutiset:

Vieraskynä: Polven venähdys on yleinen vamma liikunnan parissa

Polven venähdyksissä selviää usein kotikuntoutuksella, mutta tarvittaessa kannattaa kääntyä fysioterapeutin tai lääkärin puoleen.

Lue lisää

Etäkuntoutus - mitä se on?

Etäkuntoutus voidaan jakaa reaaliaikaiseen ja ajasta riippumattomaan kuntoutukseen sekä näiden ja kasvokkain tapahtuvan kuntouksen sekamalliin.

Lue lisää