Toimintaterapia | Easymove

Toimintaterapia

TOIMINTATERAPIA


Toimintaterapian tavoitteena on asiakkaan toimintakyvyn, terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen. Toimintaterapiaa käytetään sekä lapsi- että aikuisasiakkailla, moninaisista syistä johtuen. Ongelmana voi olla esimerkiksi keskittymisen, käyttäytymisen tai hahmottamisen ongelmia. Aikuisasiakkaalla toimintaterapiassa on usein kyseessä sairastuminen tai vammautuminen, esim. aivohalvauksen jälkitilan kuntoutuminen. Toimintaterapia on näyttöön perustuvaa kuntoutusta, jossa keskiössä on yhdessä tekeminen asiakkaan, hänen läheistensä ja eri kuntoutusalan asiantuntijoiden kanssa.


Asiakkaat voivat tulla toimintaterapiaan itse maksavina, kunnan, Kelan tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella.


Toimintaterapian tavoitteena on mahdollistaa asiakkaan arjessa eläminen mielekkäällä ja merkityksellisellä tavalla. Taitoja ja mielenkiintoja vastaavan toiminnan löytäminen yhdessä asiakkaan kanssa on toimintaterapeutin tärkeä tehtävä. Toiminnalla tarkoitetaan kaikkea sitä, mitä ihminen tekee ja ajattelee: itsestä huolehtimista, lepoa, leikkiä, työtä, kotielämän ja vapaa-ajan toimintoja.

Toimintaterapia perustuu asiakkaan, toimintaterapeutin ja toiminnan väliseen vuorovaikutus- ja yhteistyösuhteeseen. Terapeuttisen yhteistyösuhteen rakentaminen ja ylläpitäminen vaatii terapeuttisia taitoja mm. kykyä kuunnella asiakasta, läsnäoloa, rohkeutta ja luovuutta.

Toimintaterapeutti laatii yhdessä asiakkaan kanssa suunnitelman yksilöllisesti ja/tai ryhmässä toteutettavaksi, jotta asiakkaan toimintakyky edistyisi esimerkiksi kotona pärjäämisen tai koulunkäynnin suhteen.


Varaa aika toimintaterapiaan:

Kuntoutuksen asiakaspalvelusta puhelimitse 020 734 2090 tai kuntoutus@easymove.fi


Apunasi toimintaterapiassa:

Mervi Eviö-Kärkkäinen

Hanna Karhu


Olemme Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palveluntuottaja toimintaterapiassa


Tuoreimmat kuntoutuksen uutiset:

Koronaohjeistus

Easymoven ajantasainen ja päivittyvä koronaohjeistus.

Lue lisää

Kuntoutuksen markkinointikysely

Vastaa ja vaikuta Easymoven kuntoutuspalvelujen tuottamaan sisältöön somessa, uutiskirjeissä ja nettisivujen blogissa.

Lue lisää

Opas kuntoutujalle terapeutin valintaan 2021

Lue lisää