Asiakaspalvelijan työpisteen muutokset

Tapauskertomus toimistotyöläisen työpisteen muutoksista

Työfysioterapeutti oli suurena apuna työpisteen muokkaamisessa

Easymovella asiakaspalvelua ja toimistotyötä tekevä Saija sai käyttöönsä kesän alussa uuden sähköpöydän ja hänelle sopivan työtuolin. Laadukkaan kalusteet saimme Oulun Yrityskalustolta, Maikkulasta.

Työfysioterapeutti Roosa Myllylä oli Saijan apuna työpisteen säätämisessä. Ennen uusia kalusteita Saijalla oli käytössä hieman liian korkea työpöytä ja tavan tuoli. Työpäivän aikana työtuolia joutui vaihtamaan useasti, koska mukavaa työasentoa ei tuntunut löytyvän.


Lähdimme muokkaamaan Saijan työasentoa työtuolin säädöistä. Työtuolissa on usein monenlaisia vipuja, jotka muokkaavat tuolin asetuksia. Kannattaakin tutustua oman tuolin säätömahdollisuuksiin, koska usein työntekijä ei tiedä mitä kaikkea tuolista voi säätää.

Saijan kohdalla säädimme tuolista lähes kaiken:

  • Istuin korkeus, kaltevuus ja syvyys
  • Selkänojan korkeus, kaltevuus ja ristiselän tuki
  • Selkänojan keinuvastus
  • Käsinojien leveys ja pituus.


Kävimme yhdessä läpi kaikki vivut ja Saija pääsi harjoittelemaan tuolin säätämistä. Opetin hänelle muutamia työergonomian tärkeitä mittoja, jotta hän osaa säästää tuolin itselleen sopivaksi, kun joku muu on sitä käyttänyt.


Työtuolia säästäessä kannattaa miettiä seuraavia seikkoja:

  • Tukeeko selkänoja ristiselkää?
  • Eihän tuolin etureuna paina polvitaipeita?
  • Onko jalat tukevasti alustassa?
  • Voinko tukea kyynärvarret käsinojiin tai työpöytään?


Työtuolin säätämisen jälkeen tarkastelimme sähköpöydän asetuksia. Yrityskaluston sähköpöydässä on muisti, johon voi tallentaa valmiiksi sopivat työpöydän korkeudet. Tallensimme 1.painikkeeseen Saijalle sopivan istumakorkeuden ja 2.painikkeeseen sopivan seisomakorkeuden. Painikkeet 3-4 säädimme hieman pidempää käyttäjää varten.

Muistitoiminnon avulla työpöydän korkeuden säätäminen on ollut helppoa!

Asiakaspalvelun ammattilainen Saija

Saija, miltä uusi sähköpöytä ja työtuoli on tuntunut? Ja oletko huomannut muutoksia kehossasi tai työergonomiassa?

"Tuoli ja pöytä on tuntunut hyvältä. Parasta tuolissa on se, että jalat yltävät maahan."

"Olen huomannut, että olkapäät ja hartiat ovat paljon rennommat. Pidempiaikainen istuminen tietokoneen ääressä on mielekkäämpää ja työt rullaavat sujuvammin. Alaselässä ei ole enää ollut kipua, kun tuoli on minulle sopiva ja saan siinä mukavan istuma-asennon." - Saija


Uusien kalusteiden avulla työasentojen vaihtaminen on ollut helpompaa ja monipuolisempaa. Tärkeintä työergonomiassa onkin se, että työasentoa voi vaihtaa mahdollisimman usein. Välillä voi istua jalat pöydällä tai selkä pyöreänä. Tärkeintä on, että vaihtaa asentoa riittävän usein, sillä täydellisessä istuma-asennossa ei jaksa istua 8 tuntia putkeen. Lisäksi taukojen pitäminen ja istumisen tauottaminen on tärkeää.


Artikkelin kirjoittaja on Roosa Myllylä, joka toimii Easymovella myös fysioterapeuttina. Voit varata ajan Roosalle nettiajanvarauksemme kautta tai tiedustella muita aikoja spostitse roosa.myllyla@easymove.fi



Lisää mielenkiintoista luettavaa:

Voit tilata fysioterapeutin kotikäynnille kotona, palvelutalossa tai hoivakodissa asuvan vanhempasi luokse.

Fysioterapiaa kotonasi - Kotitalous­vä­hennys -60%

Tarjoamme yksilöllistä fysioterapiaa ja kuntoutusta helposti kotonasi. Vuoden 2024 alusta kotitalousvähennys laajenee koskemaan myös kotona tai palvelutalossa toteutettavia fysioterapia- ja toimintaterapiaa. Verotuksesta saatava kotitalousvähennys on työn osuudesta -60%.

Lue lisää


 Olemme apunasi tuki- ja liikuntaelin vaivoissa sekä keskushermoston vammasta tai neurologisesta perussairaudesta johtuvien ongelmien kuntoutuksessa. Toteutamme fysioterapiaa asiakaslähtöisesti laajasti Oulun seudulla.

Kuntoutuksen kotitalousvähennys 2024

Eduskunta on hyväksynyt kuntoutuksen kotitalousvähennyksen 29.11.2023. Kotitalousvähennystä on mahdollista saada vuoden alusta alkaen kotona toteutettavasta fysio- ja toimintaterapiasta.

Lue lisää


Tästä pääset ostoksille: